IBIS IN BORDEAUX

We schrijven 5 december 2014, 7 maanden met pre-pensioen inmiddels en trip nummer 7 dit jaar gaat van start. We vliegen naar Bordeaux voor een korte week waar bij aankomst op het vliegveld wij gebruik maakten van Ibis op de luchthaven. Nou, dat hield niet over, prima geslapen achter de waarschijnlijk goed geisoleerde ramen maar luxe is anders. Snel overgeboekt de volgende dag naar Ibis in het centrum en van daar uit diverse trips gemaakt. We hadden geluk met het weer want de zon prikte regelmatig fel door het wolkendek zodat de winterjas regelmatig open ging en wij een aantal malen zoals dat zo mooi heet de terrasjes her en der frequenteerden. Bordeaux is een mooie stad met prachtige gebouwen en leuke straten en straatjes waar je o.a. gezellig kan winkelen ook. Naast bijvoorbeeld kleding koop je ook wel eens iets waar je als ’t ware tegen aanloopt en dit maal waren dat een paar mooie gedraaide rode kaarsen die als een soort souvenier in 2021 nog steeds op de kast staan. Wat ik me nog herinner is dat deze kaarsen te krijgen waren in wel 80 kleuren waarbij ook 6 kleuren rood. Nu zijn rood en geel mijn favoriete kleuren dus de keuze was niet lastig. Overigens ………… in dat eerder genoemde 2021 zijn wij nog een keer hier geweest en hebben toen de stad verkend met gebruik van onze fietsen. Je parkeert de auto dan gratis een kilometer of vijf uit het centrum laadt de fietsen af en rijdt richting centrum maar dat wisten we toen nog niet …… dus 🙂

De Bordeauxkaarsen tussen het stier-souvenir uit Granada, de zebra-neushoorn uit Kaapstad en Sareena uit Santander.
OP DE FIETS DOOR LONDON
VOORBEREIDING OP ZUID-AFRIKA