DE TAFELBERG OF HOE GEK MOET JE ZIJN

2/18/2015

Drie dagen zonder wifi , hoe overleef je het ? Nou, …….. Je gaat o.a. Heel gekke dingen doen, het begon met een bezoek aan Robbeneiland.

Cel van Mandella

Ex gevangenen lijden je hier rond.

Onderweg naar Robbeneiland.

Behoorlijk indrukwek-kend best wel , de cel waar Mandella  18 jaar lang         ’s nachts in opgesloten werd, de binnenplaats waar grote steentjes vergruisd
werden tot kleine steentjes , ik moest nog even denken aan de Daltons , die moesten dat ook vaak doen. Nee, grappig was ’t daar beslist niet , wat dan weer wat relativeert is de wijze waarop e.e.a. getoond en gebracht wordt. Een ex-gevangene die in nauwelijks verstaanbaar Engels een monoloog afsteekt van (ongelogen) tenminste een half uur. De Engelsman naast mij vroeg of ik er iets van begreep, hij niet in ieder geval. Buiten gekomen (31*) wacht je op de bus , bus vol, volgende bus leeg met slechts 5 personen dus rijd bus niet, na 15 min. , bus rijd toch maar, na afloop naar de boot, boot vol, boot vaart weg, aardige Nederlander zag z’n vrouw vertrekken en kon zelf een uur later mee kortom organisatie-technisch kon het allemaal iets beter.
Na Robbeneiland de city van Kaapstad bezocht , kasteel bezocht, de stad zelf vonden wij niet echt gezellig, maar snel met een taxi terug naar the waterfront. Lachen om de prijzen hier……
Parking kost voor een gehele dag geen drol, taxi kost een tiende drol, exclusief eten (echt goede restaurants hier) kost (we houden het smakelijk ) bijzonder weinig. Een zes-gangen menu met nog een champagnepunch en div. andere tussendoortjes voor nauwelijks €22,- vind ik ongelooflijk.
De volgende dag sloeg de hitte toe, want …….. Om bij 31* de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te negeren en met een gids zelf te gaan klimmen ( 14km ) , 7.00 uur in de ochtend gaan lopen en om c.a. 13.00 uur aankomen ……….

Met heel in de verte Robbeneiland.

Paul was onze gids , een Hottentot met joods en Portugees bloed compleet met dreadlocks kortom een markant figuur. Maar zooooooh sympathiek …… wist heel veel van planten/bomen , tijdens rustpauzes gesproken over politiek, apartheid, historie kortom een geweldige ervaring en jongens als je dan bovenkomt , bezweet , vermoeid, verdroogd , houten benen …….. En je ziet die fruitcake’s en cake-innen welke met de kabelbaan gekomen zijn …… Nou dan krijg je vleugeltjes.
In de namiddag lekker aan het zwembad van het appartement gelegen, ’s avonds weer uitmuntend gegeten , och och wat hebben we het weer slecht.

CAPE TOWN – THE WATERFRONT
OOK DIT IS ZUID-AFRIKA

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.