OOK DIT IS ZUID-AFRIKA

Vandaag vertrokken uit Capetown richting Kaap de Goede Hoop.  Hertz is niet komen opdagen, ze hadden beloofd een andere auto te brengen omdat er aan de onze iets illegaals ?. zat. Pakje cocaïne wellicht. Hij rijdt overigens prima ons zuidkloriaanse wonder.

 

De kaap en ook de weg er heen is indrukwekkend, geweldige natuur, ik heb op het meest zuidelijke puntje een foto gemaakt naar het noorden, je ziet dan links de Atlantische oceaan en rechts de Indische of stille oceaan, best wel apart.

IMG_2315

 

 

 

 

Terug naar N.N.O. kom je leuke plaatsjes tegen o.a. Simonstown (ooit een veilige haven voor VOC-schepen) met een pinguïnkolonie. Je kunt daar zwemmen tussen die waggelaars en overal op de parkeerplaatsen staan bordjes of je vooral voor het wegrijden even onder de auto wil kijken zodat je geen WammesWaggels plet.

 

Zo mooi als dit land is zo afschuwelijk kunnen sommige delen zijn. Wij reden langs een township waar golfplaatijzeren hutjes stonden. Ik lieg niet, ……… Werkelijk zo ver als je zien kon in de verte stonden deze bouwvallen. Zie de  foto hieronder van de (bewakings)hondenhokken op Robbeneiland,   nou werkelijk …….. paleisjes vergeleken met deze hutten.

Hondenhokken op Robbeneiland.

Maar voor de rest ….. een schitterend land en ’s avonds natuurlijk weer zitten eten als een vorst…… rond negen uur een tafeltje op een terras en voor je zakt de zon in de oceaan. Na springbok dit keer stoofvlees en flensjes in likeur toe…….. Oh oh oh waar moeten we nu nog over klagen.

DE TAFELBERG OF HOE GEK MOET JE ZIJN
STUIFMEELKOEKIES EN GERIEFHUISIES

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.