ROUTE 62

Get my kicks on route 66 zongen ooit Mick Jagger en vele anderen. Wat route 66 van L.A. naar Chicago in de US is/was, is de R62 in Zuid Afrika van Montagu naar Kruisfontijn in het zuidoosten. In de morgen vertrokken vanuit Montagu over een tweebaansweg waar geen eind aan lijkt te komen met nauwelijks verkeer en ontstellend mooie vergezichten, passen over hoge bergen kortom de cruisecontrol aan en genieten.

 

 

 

Onderweg in een stadje heerlijke carrotcake gegeten met koffie en verder buffelen. Aangekomen na uren in Oudshoorn, lekker gegeten en op naar George via de laatste 55 km’s . We dachten dat die R62 een mooie weg was maar de 12 naar de kust sloeg alles. Daar ongeveer begint ook de “garden route” waar ik al veel van gehoord had maar zien is indrukwekkender. Aangekomen in George hadden we weinig moeite met het vinden van het adres van Peter en Beryl. Hartelijke ontvangst daar, veel bijgepraat en voor het eten nog even naar Victoriabaai waar ooit de wereldkampioenschappen surfing gehouden zijn. Indrukwekkende golven komen daar samen in een smalle baai met een klein strandje.

 

 

 

 

De volgende dag samen met Peter naar Wilderness waar je hoog vanaf de bergen een schitterend zicht hebt op de stranden daar en de Caimanriver.

Vandaar naar Knysna waar ze ook een “waterfront” hebben alleen iets meer bescheiden dan  Capetown en verder door.

 

Geweldig mooie uitzichten hier o.a. bij Knysna-lagune en ook zeer indrukwekkend. Biertje gedronken op de beroemde golfbaan Pezula .  14 golfbanen liggen er in en rond George vanaf Mosselbaai tot Plettenbergbaai. Komende week als Sandra retour is zal er op een aantal van deze banen gegolfd worden.  Ik verheug mij er nu al op.

ONDERWEG NAAR GEORGE
MAAR EERST FF OP SAFARI

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.