MAAR EERST FF OP SAFARI

Als je Zuid Afrika  bezoekt schijn je ook op safari te moeten dus ja ook voor ons werd er iets spannends geboekt. Op een aantal uren durende tocht langs riviertjes, over steile hellingen met gigantische uitzichten  en spannende afdalingen kwamen wij langs olifanten , koedoes, impala’s , springbokken, waterbokken ( nooit van gehoord ) ,giraffen, kortom Austen de gids/chauffeur van een grote Toyota Landcruiser had de leeuwen voor het laatst bewaard. Het lachje waarmee ie e.e.a. aankondigde had iets geniepigs.

Hier kon je nog uitstappen voor een foto.

Aan weerskanten van de weg lagen Pa-leeuw en z’n vriendin en aan de andere zijde deze dame.

Op enkele meters afstand rijdt je daar langzaam voorbij ( ze slapen 19 van 24 uur ) en volgens Austen was het niet zo gevaarlijk want er was de dag ervoor een paard geofferd dus was er geen honger nu. Als je dan bij mevrouw Leeuw een oog open ziet gaan met daarin zo’n blik van ” mannetje ik zie je heus wel” dan heb je toch zo iets van ….. En nu maar ff wegwezen

Eeh Austen als jij nu ff snel ’t meest rechtse pedaaltje van die V8 Toyota indrukt hoef ik geen extra sterren bij m’n zorgpolis.     Nou ja, we zijn er heel uitgekomen en de praatjes kwamen al snel weer terug. Een ander item wat de voorzitter graag met U wil delen/aansnijden is de sanitaire hygiene in dit land. Townships, corrupte politie en regering,  35% werkloosheid!  criminaliteit van hier tot Tokyo maar als er iets is waar niets op valt aan te merken dan zijn het de (openbare) toiletten. Nou daar kunnen ze in Frankrijk nog wat van leren. Op ieder toilet waar je komt is het altijd schoon, voldoende zeep etc. kortom gewoonweg zeer opvallend.

Twee waterplaatsen heb ik gefotografeerd , niet echt een gewoonte maar als je echt moet ……. er geen licht is maar dat  er wel een kaars brand dan is dat natuurlijk memorabel.

Hieronder nog een detailfoto van een herentoilet.

Ik heb al een aantal malen een Afrikaanse tekst gefotografeerd maar deze is van wel zeer hoge kwaliteit.

Wie weet wat hier staat mag reageren ………… Een stompie is een sigarettenpeuk.  De voorzitter gaat slapen ………. Voor vandaag wel genoeg gezeik. Voor de komende keer iets over ” Sendra and the berries”  nee, nee,  ’t is geen nieuwe popgroep !

ROUTE 62
SENDRA AND THE BERRIES

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.