SENDRA AND THE BERRIES

Sandra neemt afscheid van Beryl en Peter,  wij gaan op weg naar Swellendam via Mosselbaai waar we een museum bezochten met o.a. een replica van het schip van Bartholomeus Diaz waarmee hij in 1488 de kust van Mosselbaai ontdekte.

 

Na de koffie naar een geweldig mooi uitzichtpunt bij vuurtoren alhier. Brutalen hebben nog steeds de halve wereld. Ik zag mensen parkeren en via een klauterpad naar boven gaan tot ergens onder de vuurtoren. Op de kaart was te zien dat de toren zelf (met enig omrijden) ook per auto te bereiken was dus zonder klauteren ( een voorzitter waardig ) en minder vermoeiend. Kom je daar boven, een stijl pad met twee rijstroken ( het aspirantlid naast mij begon al te piepen) en een hek op een kier waar net een auto door kon en geen bordje “verboden” o.i.d. dus ja , maar gaan met de banaan (VW), uiteindelijk een piepklein parkeerplaatsje voor een auto en weer een hek op een kier. Naar boven gelopen ( niemand te zien ), staan we bij de vuurtoren , gigantisch uitzicht en onder ons de sukkels die waren gaan klauteren en vandaar ook niet bij de vuurtoren konden komen. Op zo’n moment (maar wel met een big smile) denk je dan ………… dat heb ik dan maar weer !

 

 

Vervolgens door naar Swellendam naar ons laatste guesthouse alwaar een leuke luxe kamer in weer zo’n oud 19e eeuws pand met bijna rondom een gigantisch balcon waarop ook s’ morgens  ontbeten werd. Die avond in een restaurant bobotie gegeten, na de struisvogel, springbok en koedoe ontbrak nog dit z.afrikaanse maal en natuurlijk niet via een zakje Knorr. Onze tablehost  was Josef uit Zimbabwe, nadat Josef en ik beiden met de hand erop plechtig verklaard hadden dat Robert Mugabe een asshole was kon de avond niet meer stuk. Bij het dessert werd het spannend want het aspirantlid had ijs met berries besteld en bij het uitserveren kreeg zij ijs met een aardbei erop en hete chocolade ……………… Waar zijn de berries ? Nou ja probeerde ik nog voorzichtig ….. In enkelvoud is er toch ……….. Nee, daar neem ik geen genoegen mee……. Josefffffff ………  Op dat moment moest ik plots onder de tafel m’n veters strikken. Onze Zimbabwaan redde zich er uitstekend uit overigens ………….. Wel madam, you can choose for berries or chocolat,     Uhhh  Ohhh

Later die avond zijn we ook nog heel thuis gekomen.

MAAR EERST FF OP SAFARI
AFSCHEID

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.