VILLA MANON IN AURIOL EN BEZOEK AAN EEN VIES STADJE

Morgen, donderdag vertrekken richting huis, 1,2 of 3 dagen daarover doen, we zien wel ’t blijft vakantie immers. Vandaag chillen aan ons privebad, alleen vanochtend even de berg af geweest voor het ophalen van een broodje bij de lunch en koffie op het terras in het dorp. Zoals eerder al aangegeven……. Jacques is een uitstekende gastheer. In de tuin staat iedere ochtend om 09.00 uur een perfect ontbijt klaar met soorten brood, vers sap, verse wilde vijgen, thee ….. kortom je hoeft maar te piepen als je iets mist en er wordt voor gezorgd .

 

Afgelopen zondag was er een processie in het dorp welke begon in hoe kan ’t ook anders de dorpskerk, de stoet ging alle belangrijke straten door en werd gevolgd   door een optocht van mensen in klederdracht, ezel en paardenkarren en muziek. Eenvoudig maar toch leuk om mee te maken.

Gisteren naar een tevoren uitgezocht plekje gereden aan de rand van Marseille. Om daar te komen moet je toch nog de nodige drukte door, wel vlot gevonden, auto geparkeerd, fietsen eraf en vanuit de stad daar eerst richting strand, alwaar koffie gedronken en vervolgens verder gefietst richting centrum via de kust. Een mooie weg met tal van strandjes en baaitjes, niet druk, de fransen hebben nog geen vakantie dus die komen daar pas na 16.00 uur. Als na een aantal kilometers het palais de pharo opdoemt op een hoog punt boven Marseille heb je een prachtig uitzicht over de vieux port en de rest van de achterliggende stad. Als we ’s-avonds bij de auto terug keren ( hij stond er nog, zonder wielklem ) hebben we 28 kilometer gefietst. En weer een stad erbij op onze fietslijst. Die geeft nu aan ……. Berlijn, Munchen, Barcelona, Madrid, Valencia, Parijs, Lyon, Marseille, Kopenhagen, Florence, Antwerpen, Rome op de Vespa en solo kan ik daar nog Londen, Cambridge en Newcastle aan toevoegen. Wellicht over een aantal weken New York maar da’s nog ff afwachten. Een auto bij Hertz daar is alvast wel gehuurd. Terug naar Marseille………. Het was een warme dag c.a. 34gr. waarbij het geluk dat er een behoorlijke wind stond. Toch een mooie temperatuur om het musée des civilisations de ‘l europe oftewel het MuCEM te bezoeken. Met zo’n naam vast wel aircondioning aanwezig. Nou we zijn er nooit achter gekomen want op dinsdag is het museum altijd gesloten. Toen maar naar het er schuin tegenover gelegen musee regards de provence. Schilderijen over een periode van c.a. 300 jaar met als onderwerp “ de provence “ ook leuk, ook een mooi futuristisch gebouw en jawel airco.
Foto voor JC die Marseille een vies stadje vond. Nou ……. hier op dit plekkie is die blaag vast nog niet geweest.

 

 

 

 

In Marseille krijgen fietsers overal ruim baan zelfs op de parkeerplaatsen.

 

En ja, ……. tweewielers zijn tweewielers toch …. ?

 

 

 

 

 

 

De voorzitter krijgt duikles……….

Resumerend ……… Marseille is e en mooie stad, beetje drukjes, dat wel maar och ……… een dagje daar rondbrengen is de moeite waard. Aan de hele kust daar west en oost van de stad treft men zoals gezegd mooie strandjes en baaien en als je maar vroeg genoeg bent en niet in het weekend gaat is er plaats zat.

ONDERWEG NAAR HET B&B
HOTEL VATICANA

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.