NEW YORK NEW YORK

If you can make it here you can make it everywhere ( Frank Sinatra) ,  ook bij ons tweede bezoek hier ………. ’t blijft een fascinerend stadje. Na aankomst op JFK, de airtrain en daarna de subway ( je ziet eigenlijk niets ) je neemt de trappen omhoog en staat dan midden in downtown Manhatten. Ultra hoge gebouwen rondom je, druk verkeer, haastende mensen ……wow !  ff acclimatiseren. Je vraagt de weg, kort zakelijk maar vriendelijk antwoord en weg zijn ze weer. I like this ! Verkeer wat vast staat vanwege een gigantische truck met oplegger die de bocht niet kan nemen.  Ik sta op de hoek van een straat en kijk gelijk een onstellende provinciaal m’n ogen uit. Wij gaan verder met onze koffers richting ” the path ” de metro onder de Hudson door richting Jersey City.  Daar is het (AirBNB) appartement van Marcia. Vroeger dan afgesproken ( alles zat mee ) komen we aan op 98 Brightstreet, een leuk appartement met van die vluchttrappen zigzaggend tegen de gevel en uiteraard een stenen trap als entree. Ik voel me als in “friends” of een andere televisieserie. Binnen hier is het leuk, airco, wifi een ligbad we hebben ’t allemaal. Na uitgepakt te hebben een hapje eten om de hoek bij de Italiaan op Newark Avenue, een leuke buurt met veel eettentjes, terrasjes, winkeltjes en andere drukte. Niet zo ver vanaf een fraai uitzicht op Manhatten kortom ……….. ik ben thuis !   Morgen met het bootje vanaf Paulus-Hook oversteken naar Manhattan, de boel gaan verkennen en hebben alreeds kaarten voor het Ground-Zero museum voor 15.00 uur.

MOULES A LA DIJONAISE
IMPRESSED PART TWO

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.