LUCKY BASTARDS

Ja hoor, het was weer zo ver. De planning was om te gaan lopen van hoofdstad Douglas naar Castletown ook aan de kust. Een wandeling van c.a. 24 km via een coastpath welk sterk steeg en daalde. Na een uitgebreid engels ontbijt om c .a. 09.00 uur ( precies zoals het hoort ) warme kleding en een regenjack aangedaan, de rugzak om de schouders en gaan met de ehhh peer. Inkopen voor de lunch onderweg gedaan want volgens Huyb zaten er tal van cafe’s, bakkertjes, restaurants etc. onderweg ……………… niets dus. En ja de zon brak door, 1 km buiten Douglas gingen de jacks uit en deze basterd had toevallig ook nog een zonnebril meegenomen. Vervolgens een km verder het fleecejack uit en kregen we er echt zin in.  Een schitterende omgeving, helder weer, af en toe om een top heen wel veel wind maar verder genieten.20160426_143629

Schiterende kust met regelmatig inhammetjes en strandjes. Intussen hadden we begrepen dat er in Nederland hagel, regen en kou was en dan loop je toch stilletjes extra te genieten. Al zoveel mensen gesproken die als ’t over Engeland ging zeiden ” daar regent het toch altijd ” …………….. nou piepels blijf maar lekker weg des te rustiger en leuker hebben wij het.  Waar de voorzitter ook altijd weer volop van geniet zijn de mensen hier. Zo aardig, behulpzaam en vriendelijk. Altijd weer als ik hier ben heb ik het ontstellend naar de zin.  Nu ik dit intik dus ook weer ……………….. moet je je voorstellen ……. kom je dus na 24 km een alleraardigst stadje instrompelen ‘s-middags om rond 16.00 uur en moet je nog op zoek naar een B&B of hotelletje o.i.d. en dan zie je dit op een marktpleintje …………………

20160426_182419

Alleen die naam al …….. “the George ” ……… kom je binnen met je modderbroek en schoenen om te vragen om een kamer en raak je direct aan de praat aan de bar met een paar locals over Roeneldcohhmen ……………. sorry ??? oh you mean Ronald Koeman de succesvolle dutch coach here.  En wat voor bier drinken we …. ? Heineken uit de tap of een der vier andere bieren. Heineken viel af want niemand kocht die hier vanwege de prijs . Zit ik even aan een tafeltje om de mail te checken wordt er een klein glas bier ( ongevraagd ) voor de neus gezet….??  Proefglas sir……. probeer dit bier eens………………

Nou los van het bier maar mijn dag kan niet meer stuk.    Morgen van Castletown naar Port Erin 15a’20 km ( afhankelijk van de route ) met weer welk waarschijnlijk gelijk is aan vandaag.

MANX ZELF
LUCKY BASTARDS II

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.