MET EEN LOCOMOTIEF ZONDER VERSNELLINGEN

Met een eenvoudig fietsje met terugtrap-rem,  bepakt met fietstassen en tent om 15.00 uur begonnen  met fietsen en tegen 18.00 uur er 45 km op hebben zitten ( af en toe afstappen vanwege een helling )    op een leeftijd van bijna 79 jaren ………………daarvoor heeft de voorzitter diep respect. Dat was de proloog.
De dag begon in een hotel in Salzburg waar het overigens de gehele nacht had geregend. Die regen bleef vallen en niet zo weinig ook. Toch besloten Thea en ik ( je bent achterlijk of niet ) de regenkleding aan te trekken, de auto te laten staan en op de fiets via de Alpen-Adria-Radweg naar de Adriatische zee ( 410 km ) te fietsen. Zeikend nat gingen wij op weg richting centrum Salzburg voor een ontbijt met koffie. C.a. 5 km fietsen waarbij het fietspad deels afgesloten was vanwege het gevallen hemelwater. (Zie foto )Daar aangekomen toch maar besloten terug te gaan naar de auto want om met dit weer door te fietsen ( e.e.a. zou 3 dagen aanhouden ) was te achterlijk voor woorden. Vervolgens de auto weer ingeladen, fietsen er op en gaan rijden naar Bad Gastein daar de autotrein ( 15min) genomen door een tunnel en zie ….. aan de andere zijde scheen een zonnetje.

Auto uitgeladen en fietsen eraf en derhalve begonnen aan etappe 3.    1100 meter hoogte, afdalingen van 12 en 17 % gedurende 8 km nou dat gaat hard hoor ……. af en toe 45km/uur op een fietsje met enkel een terugtraprem dat doet naast Thea alleen Evel Knievel ( who the fuck is …?) Nou goed we zijn heel beneden gekomen en ’t gaat lekker snel. ‘s-avonds tentje opgezet op een leuke kleine  camping, eenvoudig maaltje in het restaurantje en de volgende dag ( vandaag dus 2/6) richting Villach. We waren er net rond een uur of 4 en een gigantische stortbui brak los. Geen tentje dit keer dus. Peperdure hotels volop hier maar booking.com bood uitkomst. Op 300 m van mijn free-wifi punt vonden we een apartementje voor de nacht . Natte kleding in de droger straks lekker uit eten en morgen op weg naar Italie naar Tarvisio, moeilijk stukkie met pittige klimmetjes voor Thea op haar Locomotiefje maar we gaan het zien hoever we komen.

Bepakt en bezakt

Bepakt en bezakt

wegversperring

wegversperring

Ein prosit

Ein prosit

 

STAND VAN ZAKEN
DE ALPEN ADRIA RADWEG

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.