FF EEN MOTORTRIPJE NAAR SPANJE

Een beetje voorzitter ligt daar niet wakker van. 2300 km op het Zuid-Duitse stalen ros moet toch te doen zijn. Het begon allemaal afgelopen donderdag om 9.30 uur bij vd Valk in Vianen. Ik had er op dat moment 128 km op zitten af Meppel. Wij (Rene en ik) zouden ff naar Spanje gaan. De bedoeling was via uitsluitend binnenwegen door België en Frankrijk naar de woonplaats van Rene in Zuid-Spanje. Vanaf de A27 naar Turnhout lukte prima maar ’t schoot niet echt op. Richting Antwerpen, door Mechelen, door de oostkant van Brussel, ik heb nog nooit zoveel stoplichten gezien, zelfs tussen Brussel en Charleroi waar men aan de weg werkt (al vier jaar volgens mij want het gras groeide tussen de afrasterpaaltjes), ook de nodige stoplichten kortom rond vieren waren we net na Charleroi waar ook de weg net iets leuker begon te worden alleen toen begon het te regenen.

Uiteindelijk bereikten wij tegen zes uur de stad Laon waar we koffie zouden drinken bij een McDonald’s. Net waren we binnen of er brak een onweer los, ongelofelijk …………. in no time stond het gehele parkeerterrein blank.

Stortbui in Laon, let op de bomen op de achtergrond.

Het water stroomde de Mac binnen en even later was men zandzakken voor de deuren aan het plaatsen. Enfin, het water naar binnen en wij eruit. Alle mogelijke regenkleding aangetrokken en gaan maar. c.a. 20 meter door het water op het parkeerterrein waarbij het water klotste tot aan mijn cilinders. Als je daar stil valt heb je een probleem. Het ging goed, echter de weg was afgesloten en moesten wij dwars door de stad. Zelden zo’n zooitje gezien, files, auto’s over de stoepen rijdend (wij dus ook) kortom een chaos. Toen we uiteindelijk om negen uur bij het hotel stonden in Nemours zeikend nat en 705 km (af Meppel) verder was het mooi zat geweest en besloten we de volgende dag grotendeels via de grote weg te gaan.

Waterballet

Mac drijf

De volgende ochtend was het redelijk droog en derhalve het oude plan via de binnenwegen toch weer opgepakt. Over de Loire richting Sancerre was een schitterende rit, heuvel op, heuvel af, dorpje in, dorpje uit kortom perfect, edoch de regen deed ook z’n best. Aangekomen in het stadje Baugy besloten koffie te drinken in een leuk kroegje.  Wederom een stortbui compleet met hagel dus de koffie werd aangevuld met ‘pain avec pate’ .

Toen het uiteindelijk droog werd en wij de pain achter de stifttanden, kronen en andere prothesen (?) hadden maakten, we iets gedenkwaardigs mee. Luitjes die de voorzitter een beetje kennen weten dat deze het Franse volk zeer hoog heeft staan als ’t gaat om vriendelijkheid, hulpvaardigheid en bescheidenheid (niet dus ) , reismaat Rene zit begreep ik op ongeveer dezelfde golflengte. Onze eerder gememoreerde protheses buitelden bijna uit de broodmolens van verbazing want de kroegmevrouw ging naar buiten om de zadels droog te wrijven. Hoe zo vooroordelen …………

De kroegmevrouw droogt mijn zadel.

Tel daar bij op de nodige complimenten voor onze motoren onderweg en het werd hard tijd om eens het e.e.a. bij te stellen………… waarvan akte via deze.

Deels verder via de snelweg kwamen wij nu op een iets christelijker tijd, wederom zeikend nat bij het volgende hotel.

Ach …….alles went.

OVER GELUKSKINDEREN, IJS(S)MAKEN EN VEEL GELUK
NA REGEN KOMT ZONNE(S)GEIN

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.