DE HERTOG VAN ALVA

Gisteren met René een trip gemaakt voorafgaande aan de komst van Rinske en Pedro (ook op een cruiser) vanuit Zwolle. Eerst natuurlijk ff lekker koffie gedronken op een terrasje in het dorpje… kweettutniemeer samen met Yvonne en daarna op pad. Een klooster hoog in de bergen is bereikbaar (zie foto) en de weg daarna toe + afdaling aan de andere zijde is compleet 52 km.

Tijdens die 52 km zijn wij (ongelofelijk) slechts drie auto’s tegen gekomen. De weg omhoog is een Eldorado voor motorrijders/bochtengenieters want constant klimmend en sturend variërend in flauwe bochten, scherpe bochten, haarspeldbochten en weet ik veel wat voor bochten klim je omhoog en gebeurd het zelfde maar dan omlaag aan de andere zijde. Niet voor te stellen maar als dit geen stuurmekka voor bikers is weet ik het niet meer. Een woeste omgeving, geen hond/auto te zien, prima wegdek en gaan maar… werkelijk fantastisch. Onderweg koffie wederom en broodjes en iedere keer is het weer lachen om de prijzen hier… het mogen dan geen sterrenrestaurants zijn maar de sfeer, de kwaliteit en de prijzen… altijd weer lachen.  Morgen is Pedro aan de beurt om achter de rug van René omhoog te laveren… succes alvast en plezier.

‘s-middags rond een uur of vier bij terugkomst thuis stonden ze ons reeds op te wachten… Pedro en Rinske via een gigantische omweg vanuit Zwolle met een zwaar beladen Cruiser (6 paar schoenen van Rinske), hoedendozen, baljurken, smoking alles was aanwezig. ‘K wist niet dat je op een motor zoveel kon mee nemen. ‘S-avonds uit eten met het stel en gastheer en vrouw, reuze gezellig op het centraal plaza van Sorbas. In de vorm van een post-verzetsdaad had ik eigenlijk tegen de gevel van het geboortehuis van de Hertog van Alva willen piesen (ik hoef heus geen 14 maagden daarvoor) maar Pedro, nog voor 20% een Spanjaard gaf aan dat de Hollanders in die tijd en later (Indonesië etc.) ook niet van die lieverdjes waren waarbij ie eigenlijk wel een beetje gelijk had dus heb ik dat maar gelaten en mij gedragen en mij uitsluitend op de Tapas georiënteerd waarbij het nog gezellig werd ook.

Van alles kwam naast het eten op tafel van motortechnisch geneuzel (mijn deel) tot aan de Brexit via René die daar een zeer uitgesproken mening over heeft en allerlei leuke andere onderwerpen. Kortom, de avond vloog om en om 23.45 uur stond ik naast m’n bed en moest eigenlijk nog de motor gaan pakken/laden i.v.m. de tocht van c.a. 1000 km naar Porto . Nou… niet dus, dan maar wat later weg morgen. Je bent aartslui of niet…

Een restaurantje onderweg.

Een restaurantje onderweg.

De tapas e.d. in Sorbas

De tapas e.d. in Sorbas

DE HOBBY VAN RENÉ
PORTO HERE I COME

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.