WONDERFULL PORTO 2

Het ophalen van Sandra verliep volgens plan en ging zeer naar de wens van het zondagskind (betiteling van Sandra). Wij hadden gehuurd een goedkope kleine Ford Fiesta o.i.d. en als je dan bij Avis komt en men verteld dat je een upgrade krijgt in de vorm van een Megane GT. Luxe uitvoering, interieurverlichting in 4 tinten instelbaar, navigatie geprojecteerd in de voorruit en tal van andere noviteiten dan zeg ik geen neen.

Vervolgens naar de aankomsthal waar miss Monnickendam zou arriveren (dat zou door vertraging wat later worden) en waar in de aankomsthal bij een koffieadres op een zeer groot scherm de wedstrijd Kroatië-Portugal gespeeld werd. Moet even onder ons blijven maar daar eerste rang gezeten dacht ik “laat die plane nog maar wat later komen” , best wel spannend en midden tussen de Portugezen voorzien van prima koffie een schuin oog op de uitgang was dat wachten best uit te houden.

De volgende dagen samen Porto verkend, geshopped, lekker gegeten op aparte adresjes kortom Porto is een leuke stad waar veel te zien en te doen is.  In alle eerlijkheid als je dan een aantal dagen zo door de stad loopt te sjouwen (alleen de laatste dag de metro gebruikt) en het is warm 28 a 30 graden, dan heb ik wel zo iets als …………. nu is het wel mooi geweest.

De beroemde brug van Gustav Eiffel

De beroemde brug van Gustav Eiffel

Waar dappere (?) springers regelmatig afspringen.

Waar dappere (?) springers regelmatig afspringen.

Het trammetje voert natuurlijk mijn favorite Ierse whiskeymerk.

Het trammetje voert natuurlijk mijn favorite Ierse whiskeymerk.

Een tochtje op de rivier de Douro

Een tochtje op de rivier de Douro

Dit jonge stel bleken later mijn dochter en haar portugese vriendje te zijn !

Dit jonge stel bleken later mijn dochter en haar portugese vriendje te zijn !

En uiteraard een bezoek aan de pakhuizen van Offley.

En uiteraard een bezoek aan de pakhuizen van Offley.

Waarbij de port uiteraard geproefd moest worden.

Waarbij de port geproefd moest worden.

Tijd om te gaan verkassen naar het huisje op de quinta welk Sandra gereserveerd had in de buurt van Oliveira do hospital wat weer ligt tussen Guarda en Coimbra. Een quinta is een soort italiaanse Agroturismo maar dan in Portugal. Tegen een berghelling aan, zwembadje erbij kortom lekker luxe.  ‘s-morgens uitgecheckt , auto ingeladen en gaan rijden (245 km)

WONDERFULL PORTO.
DE SFEER IS IDEAAL HIER.

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.