LUIEREN, LANTERFANTEN EN ZALIG NIETSDOEN !

Bovenstaande werkwoorden ( op zich al een vies woord ) dienen zorgvuldig toegepast te worden bij verslagen aangaande de dagindeling van den schrijvert dezes. Op de foto alleen dat deel zichtbaar waar bij een normaal mens hersens worden vermoed. In dit geval zeer discutabel.

Ik moet zeggen dat ook het aspirantlid ( komende week gaat ze weer aan het …censuur ) het toch aardig door begint te krijgen.

Na uitgebreid uitslapen ( als we niet op pad gaan ) ,douchen en op het terras ontbijten ( het is dan inmiddels c.a. 10.30 uur) gaan we naar het stadje voor wat boodschapjes. Op een leuk terrasje koffie drinken en taartjes eten ( pastel de nata ) en een schijntje afrekenen (beschamend lage prijzen ) daarna naar huis, boekje lezen , duikje in het ecobad, boekje lezen etc. Ook Sandra kan dit tempo moeiteloos aan, geef het wicht een goed boek en je hoort ze niet meer. Dagenlang is dit vol te houden echter om en om dus een keer een dagje strand ( gisteren nog een eind bij Figueira da Foz met de tenen in de atlantische oceaan getrippeld) afgewisseld met bezoek aan een leuke stad en ach…………… het leven is zo slecht nog niet.

Eergisteren Coimbra bezocht, een leuke/mooie oude stad en een uit de 16e eeuw daterende universiteit bezocht, behoorlijk indrukwekkend maar ook leuk slenteren door de oude smalle straatjes en onderweg natuurlijk lekker eten.

Een deel van de oude universiteit.

Een deel van de oude universiteit.

Bibliotheek van de universiteit.

Bibliotheek van de universiteit.

De zaal waar het academisch jaar wordt geopend en waar ook de nieuwe rector manificus wordt geinstalleerd.

De zaal waar het academisch jaar wordt geopend en waar ook de nieuwe rector manificus wordt geinstalleerd.

Pleintje en poortje in Coimbra

Pleintje en poortje in Coimbra

Een der vele leuke straatjes in Coimbra.

Een der vele leuke straatjes in Coimbra.

Op zo’n thuisdag in het nabij gelegen dorp Tabua op de markt inkopen gedaan en ondermeer de platte piri pirikip aangeschaft.

Piri Piri in de maak.

Piri Piri in de maak.

Deze koop je wijdbeens en wijdvlerks, je kunt ‘m zo aan een kruis spijkeren alleen mist ie een kop om een doornkrans op te plaatsen, en kun je ‘m nog aanbidden voor ’t op eten. Als je dat beest zo wijdvlerks ziet liggen moet ik denken aan een grapje van mijn vader meer dan een halve eeuw geleden waarbij een automobilist een kip dood rijdt, wat wroeging krijgt en besluit met het platte kadaver naar de dichtstbij zijnde boerderij te lopen om e.e.a. te melden waarop de boer in questie zegt; Nee, die is niet van mij , zulke platte kippen heb ik niet …………. Of die kip die overreden wordt door een stoomwals …………….. staat op na het incident, schudt de veren uit en zegt ……. hmmmpfff , lekker, dat was nog eens een haan.

Hoe dan ook , behoorlijk pittig maar donders smakelijk.

Voordat ze plat waren.

Voordat ze plat waren.

Onze gevleugelde vrienden zijn in alle soorten en maten te krijgen hier.

Onze gevleugelde vrienden zijn in alle soorten en maten te krijgen hier.

Ja, en dan is er ook nog het al eerder gememoreerde ecobad. Zwemmen naast de kikkers in het riet en tussen je tenen schieten aan alle kanten kleine visjes weg. Prima plek voor ontspannen en eenvoudig plezier.

Op de visjes en de kikkers na helemaal voor je zelf.

Op de visjes en de kikkers na helemaal voor je zelf.

Hier is die hersenloze wel aanwezig.

Hier is die hersenloze wel aanwezig.

Volgens mij moeten er ook hier in portugal veel Polen wonen en werken want heel veel auto’s hier hebben een “P” op het kenteken staan. Daarnaast ook nog gememoreerd dat we wederom een afbeelding van Kareltje tegen kwamen ………………….

foto 1

A.s. vrijdag vliegt Sandra terug en ga ik de huurauto inleveren, de motor ophalen bij de ouders van Ricardo en de volgende dag (Zaterdag ) naar het noorden van Spanje (Galicie) om daar verder te relaxen ………… en zo.

Hou doe eh !

 

DE SFEER IS WEER IDEAAL HIER.
YES, …. I DID IT !

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.