DE BERGEN VAN LIMBURG

Ja, Limburg, daar zou ik ook nog wat over schrijven. Inmiddels alweer 2 weken geleden maar ja, druk druk druk en oooohhzoooo lui !  We zijn maar weer begonnen met denken waarheen te gaan met de voorjaarsvakantie, wat te doen met kerst/oud en nieuw,  kortom een burn-out nabij.   Ja en dan ook nog eens zo’n blog bijhouden.   Poehpoeh…….

Eigenlijk begon de trip heel burgerlijk, ik zou rijden en dat betekent tegenwoordig vanaf de oprit de cruisecontrol erop. Sandra naast mij beantwoorde nog een enkel zakelijk telefoontje en ik …… ja, wat deed ik eigenlijk. Blik op oneindig en dat wat ik niet heb op nul.  Sukkel klonk het plotsklaps, nu rijd je de juiste afslag voorbij ………. uuuhhhhh ?? Nou, dat gebeurde nog (maar) een enkel tweede keertje maar voor de rest was het een aangename reis. Toch maar eens wat minder met die trein rijden Hans .  Als je de A2 verlaat een eind nadat je de afslag Roermond gehad hebt en naar rechts gaat kom je in Belgie in Maasmechelen.  Nou en Hans ?    Nou …….. daar hebben ze toch een outletcentre.  Mocht je nog eens o.a. Uggs-producten zoeken, je hoeft voor een lage prijs echt niet meer naar Londen zoals ik ooit eens deed, gewoon Maasmechelen aandoen en veel ( in dit geval Uggs ) voor de helft van de prijs t.o.v. de PC-Hooftstraat.  Ook maar gelijk elders daar een mooie jas gekocht en voort ging het weer richting (het Nederlandse) Mechelen alwaar wij een hotelleke geboekt hadden.

De volgende dag naar Maastricht voor het Bonnefantenmuseum en ja ook zonder dit museum is deze stad natuurlijk een bezoek waard. Bij de Bijenkorf een mooi jack gekocht van Hugo Boss en toen vond deze lanterfanter het voorlopig wel weer mooi zat.  Ja, en wat doe je dan nog meer in Limburg ?

Een heuse nederlandse wijngaard.

Een heuse nederlandse wijngaard.

Nou gewoon,  wandelen dus. Een leuke omgeving daar rond Mechelen waarbij we op diverse dagen lange wandelingen gemaakt hebben naar o.a. overige dorpen en stadjes. In Mechelen zelf een fantastisch Italiaans restaurant ( twee maal geweest ) maar ook elders en ook in het hotel lekker gegeten.  Wat ook op het programma stond was een bezoekje in Eijsden bij Andre en Ebel.  Ik sta daar inmiddels genoteerd als een katholiekgeloof-hater maar, het moet gezegd, de sfeer was aangenaam, de gastvrijheid als vanouds  en de vlaai erg lekker.   Kleine nuancering, ik ben een religiehater. Elkaar de kop inslaan omdat er ergens ooit iets in een boek(je) geschreven is, hoe stom kun je zijn.  Overigens, …….. nu ik er over nadenk ……. de voorzitter heeft wel degelijk een religie en in het boek wat daarbij hoort, ’t mot nog ff uitgegeven worden, staat bijvoorbeeld wel,

Gij zult lang uitslapen

Gij zult uw dag doorbrengen met nodeloos geneuzel

Gij zult begeren wat U leuk vind ( huh ?)

Gij zult het werken voor een baas (indien mogelijk ) altijd afkeuren.

Gij zult trachten  veel op reis te gaan

Gij zult trachten veel (leuke) boeken te lezen

Gij zult trachten uitsluitend om te gaan met leuke en vriendelijke personen

Gij zult indien daar nog tijd voor over is zoveel mogelijk  Netflixen

De laatste twee moet ik er nog bij verzinnen. Daar heb je het weer ……. tijd,tijd,tijd .   Als er nog suggesties zijn, ik verneem ze graag.  Het moeten er dus tien worden en ik heb besloten om ze “de tien geboden” te noemen.   Hoe ik daar nu weer aangekomen ben ……. ?           God mag het weten.

 

 

 

FEESTJE !
FULL THROTTLE OF DEAD SLOW AHEAD

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.