MIJNHEERTJE URINE EN ANDER LEUKS

Het is 3 januari en ik ben dit jaar nog niet op vakantie geweest dus een tripje naar Brussel moet wel tot de mogelijkheden behoren. Er is daar een expositie ” 100 jaar BMW” en dat leek de voorzitter wel wat.  Per trein natuurlijk want wat is er nu leuker dan de benen gestrekt, de krant lezend wijduit, een kopje koffie op het deskje aan het raam en af en toe een blik naar buiten werpend en tegelijk voort te snellen richting “manneke pis” .

Na een voorspoedige reis o.a. vanaf Schiphol naar Rotterdam via de “groene harttunnel”  ‘k wist niet dat we in Nederland zulke lange tunnels hadden  (c.a. 9 km. ), rond 13.00 uur aangekomen in Brussel. Lekker rond geslenterd door deze mooie stad met z’n leuk centrum. Morgen naar de Expo voor de autootjes nu eerst pre-ontspannen. Zo zwalkend door het centrum doe ik altijd weer veel inspiratie op voor bijvoorbeeld leuke ideetjes thuis. Heb laatst een ingelijste poster aan mezelf kado gedaan van bijna twee bij één meter van een klassieke Bugatti. Ik kende dit type niet maar vond ‘m direct mooi. Uitpluizend kom je dan aan type, motorgegevens, overige historie zoals het feit dat er slechts vijf gemaakt zijn etc.  Nu blijkt dat minichamps ( fabrikant van modelauto’s ) toevallig dit type pas uitgebracht heeft ( hoezo toeval ?) in een limited edition. En kom ik net om de hoek van het hotel  (hoezo toeval ?) een modellenwinkel tegen, en ja …… daar stond ie ……..

Beetje erg duur dus daar nog maar eens over broeden. Een eindje verder zie ik in een designwinkel een fantastisch lampje in de vorm van een kubus ook heel duur maar wel afgeprijsd. Ja, dan ga je lopen denken ……… als ik nu ……. zus dit en dat zo dan heb ik wel iets zeer origineels en apart en zij die mij beter kennen weten dat ik niets moet hebben van het sufgerukte burgelijke standaardleven maar graag ( ’t hoeft niet heel apart te zijn ) toch net even iets anders door het leven wens te gaan. Nou dat soort filosofietjes dus ontwikkel je al lopend door ( in dit geval ) Brussel.

Eenvoudig maar smakelijk gegeten en om de hoek van het hotel zat Haagen-Dazs voor de koffie.

 

Ach het leven is zo slecht nog niet.

De volgende dag met een omweg richting Expo waarbij opvalt dat Brussel wel erg veel bedelaars en daklozen heeft. Op werkelijk iedere hoek van een straat en in portieken overal vind je van die kanslozen. Ik weet nooit goed hoe te reageren en loop altijd door.

In Lyon was ik er ooit een keer snel klaar mee. Daar maakte ik mee dat een vrouw rechts een smoezelig bekertje ophield terwijl tegelijkertijd in de linkerhand via een I-phone de mail gecheckt werd. Dat maakt de zaak wel erg gemakkelijk . Op naar het Jubelpark waar in het Expogebouw een presentatie was van 100 jaar BMW.

Wat ik niet wist was dat daar ook een werkelijk fantastisch automobielmuseum in aanwezig is. Het was werkelijk smullen voor deze petrolhead …….. zoveel moois bij elkaar en alles op (verboden) aanraakafstand. Omdat ik tijdig de trein terug wilde nemen en ook nog enkele boodschappen in het centrum te doen had ben ik eerder weggegaan daar dan gewenst. Lang niet alles heb ik gezien en moet dus eigenlijk nog een keer retour Brussel.

 

Lopend heen ( c.a. 3/4 uur in hoog tempo ) , terug maar per metro gegaan en in het centrum nog een paar leuke zaken aangeschaft.

Gegeten en richting trein die 10 min. later vertrok richting Schiphol/Meppel.

 

 

 

OVER EEN UILTJE KNAPPEN EN EEN C3
DE STICHTING ZELF HEEFT OOK VAKANTIE

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.