EN NU SAMEN NAAR VERONA

En toen was het zaterdag de 24e. Om 08.30 uur aanwezig op de luchthaven en ja daar kwam Sandra v.v. twee koffers want ja nu moest ik voor twee weken in het gareel wat inhoud dagelijks een schoon overhemd of T-shirt, nette shorts en loafers kortom deze Sathudara moest weer een heertje zijn. Nou met een strak blond wijf aan m’n zij heb ik daar niet zo’n moeite mee dus pas ik mij graag aan.

Bij de rentalcars stond een puike Fiat cinquecento klaar, koffers erin en naar het hotel om mijn motorfietsje op te halen. ┬áNu, op de motor voor de Fiat uitrijdend op naar “tre farfalle” een schitterend landhuis niet ver van het plaatsje Garda aan het meer. Daar de motor gestald in de ondergrondse garage waar wel vijf auto’s in konden en vervolgens kon het volgende genieten (ook van elkaar ) gaan beginnen.

Ons tijdelijk landhuis met huur-Ferrari.

 

Het was wel bloedheet, de avond ervoor in Verona noteerde 39gr. en ook nu liep het kwik op naar c.a. 34gr en was het heel vochtig. Heel leuke en gezellige plaatsjes heb je hier waarbij Lazise bij mij het hoogste scoort. Leuke pleintjes, winkeltjes, gezellige terrassen voor een goeie espresso, capuchino of een Spritz. En die mode hier…… Als je ergens smaakvolle kleding wil kopen doe dat dan maar in Italie daar kunnen die muffe fransen met hun haute couture nog een puntje aanzuigen. Nee, zo een beetje zwervend en zwalkend aan de oever van het Lago hoor je mij niet snel klagen.

 

Het haventje van Lazis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook samen zouden we een dag Verona doen om die stad te verkennen. De temperatuur was gelukkig wat aangenamer en met de 500 dwars door het drukke verkeer in Verona op weg naar een parkeergarage in het centrum kwamen al snel de accociaties met Rome destijds. Goed in de spiegels blijven kijken want scooters voor je, naast je en achter je……. ’t blijft hectisch. Midden in een file voor een stoplicht stapt uit de voor ons staande auto een zeer blonde kortgerokte vrouw uit en komt al gebarend op ons af. Wat doet deze provinciaal nu weer fout dacht ik nog. Maar ze wilde alleen een vuurtje voor haar cigaret. Heerlijke chaos hier.

Hoezo cultuur in Verona.

Een mooie stad, arena indrukwekkend , hoog geplaatste graftombes gezien en ja ook nog even gestaan onder het balkon van Julia waar Romeo ooit (??) zijn liefde voor haar verklaarde.

 

Julia in Verona.

 

DE WEG NAAR VERONA
RONDOM HUIS