RONDOM HUIS

Nu wij hier een aantal dagen verblijven en meestal met het 500tje (cinquecento klinkt eigenlijk veel leuker ) naar alle richtingen gereden zijn moest er natuurlijk ook hier in de heuvels gewandeld worden. Tal van wandelpaden vanaf onze poort lopen alle kanten op en regelmatig zagen wij wandelaars en mountainbikers voorbij gaan. Zomaar een pad kiezend hebben we al het e.e.a. ontdekt en kom je ook de mooiste huizen tegen soms geheel verscholen in het groen.

Vanochtend besloten we gewapend ieder met een flesje water weer eens een ander nog niet gelopen pad af te gaan in de richting vanwaar wij vermoedden dat het dorp lag want wat is er nu leuker dan pad op pad af je weg te zoeken en dan een dorpje te vinden waarbij op het dorpspleintje 2 capucino’s en 2 crema’s (lekkere taartjes met een puddingachtige vulling ) in totaal euro 4,80 kosten.  Ook kwamen wij een keer wandelend tussen het groen op gegeven moment op een plek waarbij het gras keurig kort was en wij de helling afgaand erachterkwamen dat we op de plaatselijke golfbaan beland waren.

Als je vanaf ons landhuisje in de heuvels naar Garda wil is dat met de auto ruim 7 kilometer. Gebruik je het voetpad achter ons huis dan is het 3,8 kilometer, stijl afdalend het eerste stukje via een mooi pad passeer je dan een watervalletje en Trattoria la Val welk slechts 800 m vanaf onze stulp gegelegen is. Een leuke plek op een heuvel met een terras overdekt met wingerd waarbij in de verte het meer zichtbaar is. Wij kwamen hier langs toen we besloten te gaan lopen naar Garda om daar een brood te gaan kopen bij de bakker. In de middag nieuwsgierig geraakt moesten wij daar maar eens iets gaan drinken en\of eten.

200 meter vanaf onze stulp afdalend naar Garda.

De bediening in short was op alle ledematen zwaar getatoueerd en in het gezicht voorzien van het nodige iijzerwerk. Piercings in kin, tong, bovenlip en wenkbrauwen mooi symetrisch aangebracht. Toen ik vroeg om de kaart antwoorde zij ……. ” ik ben de kaart” …… uh…oh !

Op een vlotte wijze werd verteld welke pasta’s wij konden verwachten met vis of vlees, welke salades etc.etc.  en wat voor wijnen aanwezig waren. Na een keuze gemaakt te hebben werd er een bord met lekkere hapjes gebracht voorafgaande aan het bestelde en uitkijkend richting Lago vonden wij dat het prima was.
En uhhh oh ja……. dat brood waarvoor je dus bijna 8 kilometer loopt inclusief stijle heuvelklim smaakt echt veel beter dan dat je dat bij de bakker om de hoek haalt.
EN NU SAMEN NAAR VERONA
FILOSOFIE VAN DE KOUDE GROND/TERRASSEN