EEN DAGJE PALMA

Gisteren 12 september stond een dagje Palma gepland. Het was slechts 25 graden dus een uitstekende temperatuur om deze stad eens te gaan verkennen. Ook in september maar dan 16 jaar geleden was ik er al eens maar het enige wat ik mij herinnerde was de cathedraal en een shoppingmall vlakbij de jachthaven. Het autootje in een parking en wandelen maar richting haven. Op het eerste het beste terras koffie gedronken en daarna verder op pad. De verrassing was aangenaam als je dan ontdekt dat Palma heel leuke nauwe straatjes heeft met tal van leuke winkeltjes afgewisseld met brede avenu-achtige straten met allerlei kledingzaken en gezellige pleinen. Wij vonden het een zeer aangename stad en het allerleukste vond ik wat later een tweede koffie opeen klein terrasje met tegenover ons een straatartieste welke grandioos zong en gitaar speelde. Sixties, blues en een stukje flamengo werkelijk alles steengoed. We zijn daar extra lang blijven zitten want de leukste muziek kwam voorbij. Daarna natuurlijk shoppen waarbij deze boy altijd wel op zoek is naar iets (armband o.i.d. ) in de kleur geel. Niemand draagt dat dus ik wel ! Echter de sortering is dan niet ruim op z’n zachtst gezegd en meestal stoot je dan de neus. Nu dan troffen we een zaakje met een oppervlakte van nauwelijks 4 vierkante meter waarbij de verkoper aangaf dat als ik 10 minuten de tijd had hij voor mij een fel gele leren armband zou maken met sluiting naar keuze. Plaats genomen op een klein stoeltje en tegenover mij ging ie aan de slag.

Inderdaad had ie na 10 minuten iets in elkaar gevlochten wat mijn goedkeuring kon wegdragen.

 

 

 

 

 

In de middag nog een lunch met heerlijke tapas en verder gezworven door de nauwe straatjes met af en toe fantastisch mooie gebouwen.

 

Tegen zevenen na de laatste cortado weg uit deze leuke stad en op weg naar Pollenca vlak bij ons appartement voor een diner bij een al eerder ondekt Italiaans restaurant uit de betere klasse.   Om 23.00 uur naar huis en weer een leuke dag was om.

ANANAS OP HET STRAND.
KROATIE OF WAAR BEGIN JE AAN ?