31 DECEMBER EN TIJD VOOR FILOSOFIE

Het jaar 2017 begon met anderhalve week Gran Canaria met Sandra  daarna vliegen naar Geneve (per trein verder) voor een week wintersport met zus Thea.

Vervolgens anderhalve week op pad met broer Peter naar de Ardennen en Normandië en retour via Duitsland om ‘m daar af te zetten.

Daarna enkele dagen met Jan-Carel en Marcel naar Monaco voor de grandprix waar wij an passant ook nog even Max Verstappen tegenkwamen.

Vervolgens Gardameer en Verona op de motor,  welk uit en thuis 4 weken in beslag nam.  Vervolgens begin september nog even twee weken naar Mallorca en daarna in oktober moesten we nog even op de motor naar Kroatië.

Na deze motortrip naar Kroatië en via Italië terug in 19 dagen en c.a. 4500 km vond ik het wel mooi geweest dit jaar en besloot om het eens rustiger aan te gaan doen de komende maanden. In mijn geval betekend dit dus nog vadsiger leven en nog luier zijn dan dat ik al was.

En natuurlijk ook nog ff een derde kleinkind er bij !

Van alles gedaan afgelopen twee maanden maar niets echt spectaculairs. Tenzij je “beetje squashen” ,flink door je rug gaan” ooh godver….. beetje museumbezoek etc. spannend vind. En nu …… 31 december is er alweer een jaar om en realiseer ik mij dat ik straks op 13 februari alweer vier! jaar aan het luieren en lanterfanten ben. Oftewel geen zinnige flikker uitvoer en uitsluitend leuke dingen doe zoals o.a. kijken naar hoe beschaafde mensen iedere week maar weer ten arbeid trekken en soms net doen of ze dat nog leuk vinden ook. Nou arbeiders en overige gelukkigen ik vond mijn werk leuk, werkte heel individueel waardoor veel vrijheid maar eerlijk …….. dit luieren en overbodige dingen doen is nog veel leuker. Genieten van de meest simpele dingetjes in het leven. Voorbeeldje?   ……… Afgelopen Zaterdag naar Almere per trein waar mevrouw S. mij zou oppikken. In bezit van fiets, motor en auto blijf ik het toch leuk vinden om per trein te reizen. Dat begint met een stevige wandeling richting station, in de restauratie aldaar een cappuccino en werken aan de puzzle in de Volkskrant vervolgens de juiste trein in, tafelblaadje uitgeklapt en verder gepuzzeld. Halverwege komt een student langs met slechte koffie en koeken etc.  Altijd weer lekker dus. Een blik naar buiten waar allerlei vee in de Oostvaardersplassen in de zeikregen stond en jij ….. voorbijrazend met je koffie, puzzeltje, wifi ………… dat zijn de momenten (komen vaker voor) waarbij ik mij afvraag  ……… wat heb jij nu te zeuren?    Nou niets dus ……….. straks lekker met een oliebol o.i.d. het jaar uit  en oh ja ……… 2 januari voor een midweekje naar een hotel in Zeeuws Vlaanderen want 2018 moet wel passend begonnen worden.

BELLA ITALIA 2 EN RICHTING HUIS.
ADAGIO