SEVILLA IN DE HERFST

In de ochtend aangekomen op Sevilla-airport oftewel een soort Madurodam-Schiphol waarbij direct de voordelen van zo’n miniluchthaven opvallen , je haalt je bagage van de band, loopt c.a. 50 meter en je bent bij de balie van de autoverhuur waar geen eindeloze rijen . Autootje inchecken, waarbij men eerst nog even tegen meerprijs een grotere auto probeert te slijten echter…… ik vind voor met z’n tweeën een Fiat 500 een prima bakkie dus die zou ’t zijn en blijven.  Vervolgens de B&B links laten liggen en direct Sevilla in. Koffie drinken op een terrasje, parkeren bij een groot luxe hotel en verder lopen.  Eerste indruk een fantastisch mooie maar ook leuke stad. Eind vd dag naar Finca la Luz,  20 km buiten de stad ,  kennismaken , uitpakken en plannetjes maken.

Overdag of s’ avonds deze stad fascineert.  We hebben op het moment van schrijven al heel wat te voet afgelegd en waar je ook komt ,  overal sfeer, gezellige drukte, ontstellend mooie en imposante gebouwen, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Overal pleintjes met terrassen waar je neerstrijkt voor een cortado, cafe con leche of een tinto de Verona,  de plaatselijke   cocktail van rode wijn met tonic.  Uiteraard het Real Alcazar  bezocht mbv via internet bestelde kaarten want als je dat niet doet sta je gerust anderhalf uur in de rij. Deze kaarten voor 13.00 uur  besteld en ook naar binnen op die tijd en 16.30 uur kwamen wij er uit, behoorlijk onder de indruk. Gestaan o.a. In het vertrek waar Karel de vijfde als 26 jarige ( in 1526 dus  voor de kenners ) zijn aan hem uitgehuwelijkte Isabella van Portugal ontmoette . Laat ik nu net twee weken ervoor 2 boeken over deze jongeman gelezen hebben waarbij o.a. dit moment gememoreerd werd.   Superleuk daar om door die vertrekken en ook inmense tuinen te dwalen.

Hierboven een prentje van het (zwem)bad van de koningin. Ongelofelijk interessant en indrukwekkend, ook de bouwstijl door de jaren heen van zowel moren ( moslims) als  christenen. We hebben in de loop der jaren het Prado in Madrid bezocht, het Alhambra in Granada nu dit en wat mij betreft nu eigenlijk nog het Escorial van Philips II nabij Madrid. Voorlopig echter genieten van Sevilla en omgeving. Vanavond naar een Flamenco-avond met diner, morgen wellicht  Cadiz bezoeken en Jerez de la frontera voor het proeven  van de nodige sherry’s .

DRIE WEKEN DAARNA FINCA la LUZ
KOEKJES VAN DE NONNEN