WEER FF TIJD VOOR FILOSOFIE

We schrijven inmiddels 24 mei en ik ben een maand van huis. De ploeg is twee dagen geleden vertrokken en ik heb besloten nog even te blijven hier. Pedro is naar een appartementje in Blanes waar zijn Rinske zich bij ‘m zal voegen en ik ga doen waar ‘k goed in ben n.m. lanterfanteren. Lekker het gehele mobile-home voor mezelf. In het straatje waar mijn hutje tussen de vele andere staat ben ik de enige aanwezige. Lekker een beetje zonnen, beetje lezen, beetje appen, beetje nadenken over allerlei leuke dingen en hier aan dit stukje werken. Voor dat je het weet ben je al weer veel te veel aan het doen. Eergisteren om 08.00 uur vertrokken naar Barcelona over de tolweg en terug via de kustweg langs Blanes waar wij met z’n drieen hebben gegeten.

Barcelona is een fantastische stad, zeker nu in Mei waarbij het niet achterlijk druk is met touristen. Het hoofddoel was het Palau Güell, een stadspaleis gebouwd door Antoni Gaudi. Zoals alle bouwsels van deze architect kijk je ook hier je ogen uit en verwonder je je over de merkwaardige oplossingen voor bouw en inrichting. Gebaseerd op ronde vormen van de natuur en wars van alle meetkundige en euclidische geometrie. Vanaf het dak een geweldig uitzicht over Barcelona met in de verte de Sagrada Familia een ander bouwseltje van Gaudi.

Vanaf het dak van het Palau Güell

Het was niet heel druk op de Ramblas maar toch vind ik het veel leuker om door andere steegjes en straatjes te slenteren en daar zijn er zat van hier.

Zoals gezegd via de kustweg terug in de namiddag, heerlijk in de zon en op z’n spaans/italiaans dus in korte broek en t-shirt en de motorkleding in de koffer.

Vandaag en morgen minder goed weer hier maar zondag tijd voor een gepland tripje naar de pyreneën waar diezelfde Gaudi in La Pobla de Lillet zelfs tuinen aangelegd zou hebben. We gaan het zien ……………..

FOKKECOSTA & SUKKEBRAVA
JEZUS KOMT MIJ HALEN

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.