YES YES YES III

We hebben de fietsen meegenomen en de eerste dagen in Frankrijk al gebruikt . Hier in Engeland waren ze nog niet van de auto af geweest en daar moest verandering in komen. Torquay ligt aan het begin van een baai en bijna 180 ° verder aan de overzijde ( c.a. 5 km ) ligt het vissersplaatsje Brixham. Fietsend de baai rond is dat c.a. 18 km , niet onoverkomelijk maar wellicht wel klimmen. Uiteindelijk met twee maal afstappen fietsten we rond 15.00 uur Brixham binnen, een leuk klein gezellig stadje met veel vissersboten in de haven. Pasties gegeten en thee gedronken bij een bakkertje, geshopped en daarna op zoek gegaan naar de aanlegsteiger van de ferry naar Torque want omdat nu weer terug te gaan fietsen vroeg te veel moed , het is wel vakantie he’ . Bij de steiger aan een mooie jonge vrouw in het uniform van de ferry gevraagd of de fietsen mee konden en wat dat kostte ? Ze dacht ongeveer £3,50 pp wat wij gezien de afstand niet duur vonden. Maar als wij over een uurtje aan boord gingen zouden we bij de kapitein pas kunnen betalen. Tien minuten voor vertrek zat deze dame in een piepklein kantoortje vlakbij kaartjes te verkopen en op de vraag of wij dan nu konden betalen was het antwoord …… nee, sorry speak the captain. ????? Nou ja dan maar aan boord en daar gevraagd ………… nou dat kostte £ 5,- voor ons beide incl. de fietsen ???????? maar hij was even bezig en zou zo terug komen. Ruim een half uur later van boord gegaan in Torquay en met de fietsen op de kade nogmaals de vraag wat ik betalen moest ……………. Well sir, leave it and take a drink ………… ????? Snapt U het ? …….. ik niet ….. maar leuk is ’t wel natuurlijk. Heerlijk volk blijft het die Engelsen !

De volgende avond kwamen we in Torquay in een restaurantje waar uitsluitend vis op de kaart stond uit Brixham . Heerlijk gegeten , vlotte vriendelijke bediening , heerlijk ijsje overgoten met sherry PX toe, kortom de voorzitter was weer helemaal thuis .

De volgende dag een lange wandeling o.a. via het coastpath naar het noorden naar het plaatsje Teignmouth en vandaar uit weer met de trein terug …………… die moesten wij wel betalen verdikkie ………. stomme lui die engelsen.

YES YES YES II
WAAR WIJ HEEN GAAN JELLE ZAL WEL ZIEN !