VUURPIJLEN VERBODEN !

Omdat na een dag later vertrokken te zijn ook nog bleek dat men niet in Orlando zou landen maar uitsluitend in Miami hadden wij ook het afhaalpunt van de huurauto laten aanpassen naar Miami omdat we het voorstel van TUI om ons te vervoeren naar Orlando met een shuttle niet zagen zitten. Nee comfortabel met een eigen rentalcar leuk ons iets luxer en sneller. Nou dat hebben we geweten, Het begon al in Miami waarbij het ons meer dan een uur kostte om die stad uit te komen.

Miami uitrijden rond een uur of vijf.

Daarna volgden nog ruim 400 km in het donker en als je dan net tien uur vliegen achter de rug hebt in niet de juiste conditie ( verkouden/keelpijn ), ik heb nog nooit zo naar een bed verlangd als die avond. Half zeven op staan om om tijd op Schiphol te zijn , vliegen tot c.a. 14.45 uur dan je horloge zes uur terug zetten en vervolgens om 22.45 aankomen in het bewuste hotel ………. nou ik geef toe, …………… dan heb je aan mij geen gezellige gast.

Maar dan …………………. een perfect hotel, twee grote kingsize bedden, s’morgens een prima ontbijtbuffet en vriendelijk personeel. We hadden er zin in, Daytona laten schieten en direct naar Kennedy Space Center.

Het woord indrukwekkend was niet voldoende ……………. $57,- p.p. is niet weinig maar dan krijg je ook wat. Met een bus ( c.a. 6 km ) wordt je mee genomen naar de reusachtige lanceerplatforms waaraf destijds de gigantische raketten voor o.a. het Apollo ( maanlanding ) en spaceshuttle gebeuren plaats vonden. Halverwege op de terugweg een hal in waar menig scheepsbouwer jaloers op zou zijn met daarin de gigantische raket met daarin de maanlander en terug naar het hoofdgebouw waarin een spetterende show rondom de spaceshuttle die daarna als het scherm omhoog gaat ook levensecht te voorschijn komt, gigantisch wat een apparaat !

Korrtom een geweldige dag en veel gezien. De volgende dag gepland voor Tampa een stad 180 km naar het westen aan de golf van Mexico.

NEUSJE UITDEUKEN
AMERICA GREAT AGAIN