AMERICA GREAT AGAIN

Dan kan dus alleen in Amerika,….. een politieauto met een bon op de voorruit.

Een land van uitersten, je valt soms van de ene verbazing in de andere. Extreem dikke mensen, junkfoodtenten op iedere hoek en in shoppingcentre’s soms vier naast elkaar en nog vier er tegenover. Eenpersoonsporties waarmee je een weeshuis kunt voeden, bekers Cola gelijk emmertjes. Pickup-trucks, sedans, SUV”s alles is hier groter dan groots. Winkelpersoneel overdreven aardig en wat ons ook telkens weer opvalt …………. daar waar het megadruk is, vanmorgen een heuse groentemarkt en een kunstmarkt, niemand heeft haast alles gaat er gemoedelijk aan toe, geen voordringen alles volkomen relaxed.

Een heuse groentemarkt niet in de Ardeche maar echt in Saint.Peterburg USA !

Twee dagen Tampa aan de westkust en o.a. geweest naar Yborcity een deel van Tampa waar ooit rond de twintiger jaren van de vorige eeuw cubanen zijn neergestreken en waar nog steeds een levendige handel is met de fabricage en verkoop van sigaren. Aan het begin van de wijk een bordje met als opschrift ” Hictoric centre” , wat je in de meeste gevallen met een korreltje zout moet nemen, ’t stelt meestal geen zak voor, hier echter heuse oude panden met veranda’s op de eerste verdieping, leuke oude kroegjes en regelmatig pandjes/winkels waar men actief was met sigaren rollen. Een oud trammetje rammelt er doorheen kortom net Cuba in het klein.

Dat trammetje brengt je overigens gratis naar het modernere/huidige Tampa en terug.

De volgende dag een bezoek aan het Dali-museum in Saint Petersburg waarbij voor ons de teller inmiddels op vier staat want eerder waren wij in Spanje al in zijn museum in Figueres, in zijn buitenhuis in Portlligat/Cadaques en in zijn kasteeltje in Pubol waar hij ook ligt begraven naast Gala zijn muze.

Hier in Saint Petersburg een geweldige collectie, naar men zegt de grootste buiten europa ziet men kans om spectaculair tentoon te stellen. Door een app. te laden en vervolgens met de camera aan je I-phone t richten op het schilderij komt e.e.a. tot leven en zie je details die voorheen nauwelijks zichtbaar waren. Echt geniaal en zo leuk om te zien en doen.

De volgende dag op weg naar Fort Myers om daar eens twee dagen rond te sjouwen maar daarover later meer. Houdoe , ik val nu m’n bed in !

VUURPIJLEN VERBODEN !
KEY WEST