MAMA MIA

Wat een heerlijk land is dit toch, aardige en mooie mensen, fantastisch eten, schitterende omgeving. Vandaag met de boot vanaf ons adres in Moltrasio naar Bellagio geweest. Tickets gekocht en wachten op de boot op een gezellig niet te druk terras aan het meer. Weinig toeristen, twintig meter verder gooit iemand een hengeltje uit en wij aan de perfecte cappuccino met drank doordrenkte cake-achtige taart. Op zo’n moment voel ik mij als in de verhalen van Somerset Maugham waarin rijke engelsen de Italiaanse lago’s bezoeken in een tijd dat er nog geen ongewassen backpackers rondgingen en toeristen voor zover aanwezig nog enige stijl toonden. Bellagio was wel leuk maar niet superbijzonder, op een achteraf-terrasje het meest simpele italiaanse lunchgerecht genuttigd waarvoor ze mij zelfs in de nacht wakker kunnen maken n.m. spaghetti-bolognesse. Ja arbeiders en overige intellectuelen, dat, een beetje zon, een leuk oud pleintje …………… meer is er niet nodig voor mij om het zeer naar de zin te hebben. In de namiddag met de snelle draagvleugelboot terug en ‘s-avonds op het pleintje c.a. 50 m. van ons stulpje gegeten bij trattoria Del Fagiano of in gewoon papiamento “de Fazant “.

Morgen onder andere naar Mandello del Lario voor een bezoek aan de fabriek van Moto-Guzzi

BELLA ITALIA
AUTO’S AUTO’S AUTO’S