JA, DAAR GAAN WIJ WEER

Zul je net zien, 25 mei, een zooi regen achter de rug, sinds oktober afgelopen jaar niet meer op pad geweest. Je staat klaar om te vertrekken naar zuid-frankrijk en de rododendrons gaan weer bloeien. Rectificatie na een ingezonden kritische brief……….. “we zijn laatst nog 4 dagen in Epen in Limburg geweest.

Wat gaan we doen in zuid-frankrijk , nou zoals in 2019 in Spanje, tenten bouwen en koken. Ik had weleens geroepen “spanje destijds was leuk ” samen met Pedro op de motoren er naar toe, prima weer, leuke tijd maar of ik dat nu nog eens zou doen …………. kweenie. Maar ja, zit je sinds oktober thuis ( wel vermaakt met huis opknappen etc. ) komt er een uitnodiging voor werk op twee campings aan de middellandse zee en twee in de ardèche …….. tsja dan gaat het toch kriebelen zeker als je verneemt dat je weer op de motor daar naar toe kan, kortom bingo !

Dinsdag een mail uit Markelo met de vraag of ik de dinsdag daarop kon vertrekken ? Een vaccinatie had ik al dus de tweede moest uitgesteld worden, een pcr-test aanvragen, beetje nieuwe olie in de motor, bandjes op spanning brengen, waterdichte rugzak en grote motorkoffers van zolder halen kortom beetje regelen etc. en weg was ie. Vertrokken vanuit Monnickendam, op één tank van Amsterdam naar Luxemburg ( ik had nog 20 km te gaan ) om daar nog even goedkoop te tanken en op naar Beaune. Aankomst daar om 18.15 uur en op zoek naar een hapje eten.

Aan de overkant van het hotel was een wat duister restaurantje waar wellicht wat geserveerd zou worden. Binnen gekomen v.v. monddoekje zag ik een aantal kerels aan diverse losse tafeltjes zitten allen wachtend op eten. De keuken zou om 19.00 uur open gaan dus dat klopte wel. Op mijn vraag of ik alvast kon gaan zitten werd geantwoord “eerst betalen ” …………… huh…? Na mijn verbaasde blik kwam de volgende vraag …….. ik was toch wel chauffeur ? Tweede maal huh…? Kortom geen Scania onder de kont dan ook geen eten …… en of ik de tent maar wilde verlaten. Fransen deugen niet, stelletje azijnzeikers …………. de volgende dag moest ik dat inslikken want het meisje in het hotel welk mijn naar de kamer mee te nemen ontbijt samenstelde was uiterst vriendelijk en behulpzaam. Ik kon nog wat broodjes extra krijgen voor onderweg etc. kortom supervriendelijke mensen die fransen……………

Op naar Lyon, dwars door de stad, tussen de files door ….. haha heerlijk om zo te kunnen motorrijden. Na Lyon begon de tolweg weer maar daar had ik ff geen zin meer in dus over de N-weg richting Valance. Een schitterende weg pal naast de Rhône en halverwege een miniparkje met twee bankjes en wat schaduw dus tijd voor een broodje.

Dus ja, arbeiders en overige ongelukkigen daar zat de voorzitter weer eens te genieten, simpel broodje, lekker klimaat en een schitterend uitzicht . Na de kruimels uit de spreekwoordelijke snor geveegd te hebben opgestapt en verder gereden richting Canet en Rousillion t.h.v. Perpignan. Rond 18.00 uur aan gekomen en spullen uitgepakt bij de toegekende vakantie-bungalow nr. 6, de nieuwe collega’s van bungalow nr. 4 Jan en Annie waren al boodschappen aan het doen en andere Jan en Ton zouden rond 20.00 uur arriveren. Eerste taak was een pan eten produceren met de door Jan en Annie gekochte boodschappen. De Lidl zit op 100 m. afstand dus weer helemaal naar de zin.

Het huidige team aan het dessert.

De eerste tenten staan reeds en zojuist kwam het bericht door dat komende week bij de volgende camping het team versterkt wordt met een ervaren tentenbouwers-echtpaar waardoor deze kok potverdrie straks echt aan ’t werk moet.

Ik heb ook nooit rust ook.

KOP IN HET ZAND
WE RAKEN OP DREEF !