DUNE DE PILAT

Aan zee moet je soms een duin doorploeteren/beklimmen om aan het strand te komen. Niets bijzonders zou je zeggen, nou dat kan hier aan de kust zuidwestelijk van Bordeaux een beetje tegenvallen maar later daarover meer. Kwart voor tien ‘s-ochtends vanuit Monnickendam vertrokken, koffer/tassen/kratje in de auto, fietsen op de trekhaak en gaan met de “overrijpe” banaan. Geheimtaal voor een zwarte auto hetgeen nu niet geheim meer is. Kunt U het nog volgen ? Ik zelf nauwelijks . Slecht weer onderweg, Parijs in de file ( totaal c.a. 1 1/2 uur ) en tegen de avond in Orleans. We zijn wel eens verder gekomen op zo’n dag maar goed, hotel gezocht en gevonden bij een voor ons nieuwe keten genaamd Tyriad o.i.d. alwaar een vriendelijke bediening en prima kamer. Ik ga nog eens echt geven om die malle Fransen …….. ‘s-avonds gegeten tegenover het hotel bij een buffetrestaurant waarbij ik nog nooit zoveel voor, hoofd en nagerechten tegelijkertijd zag , ongelooflijk veel keuze in vlees, vis, oesters etc. en ook hier een aardige bediening.

De volgende dag rond Bordeaux ( eerst natuurlijk nog een terrasje onderweg ) een fikse file die welliswaar korter duurde maar uiteindelijk dan toch de vakantievilla op een kasteellandgoed. Prima hut met ruime badkamer met ligbad en drie slaapkamers kortom prima de luxe. Tennisbaan, squashbaan, zwembad ……. het is er allemaal.

De volgende dag richting kust want o.a. het Dune de Pilat moest beklommen worden. Een hoopje zand waar ik vol goede moed alsook vol zand in de schoenen aan begon echter ik had niet gerekend op S(Z)andra want haar naam betekent dan letterlijk ” zand, hier ga ik rechtsaf ” Niet dat heuveltje op te krijgen die jeugd van tegenwoordig ! Nee mevrouw zocht wel een trapje.

Nee, even serieus nu, dit duin is het hoogste van europa en is 111 meter hoog en ruim 500 meter lang. We zijn weer in de auto gestapt en achter het kuddevolk aan een parkeerplaats op gereden waarbij je 6 euri diende af te tikken en kon dan via een trap, jawel , het grootste deel van deze klimpartij afronden en eerlijk is eerlijk een imposant beeld is dan de verdienste.

Verdomme net of je in de Sahara staat.

Nee Zandra werd weer Sandra en naar beneden wilde ze niet via die f.trap dus wederom zand in m’n schoenen !

NAAR HUIS EN WEG WAS IE WEER
LINKS,LINKS,LINHINGS….

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.