MAE WEST en DALI

Mae was een beroemde actrice reeds ruim voor de tweede wereldoorlog en Salvador een geniale/gekke schilder/kunstenaar.

Hadden die twee iets met elkaar ? Nou arbeiders en overige ploeteraars niet bekend bij de voorzitter. Wat de voorzitter wel weet is dat Dali behoorlijk onder de indruk was van Mae en dat ie o.a. in 1938 een bankje maakte in de vorm van twee rode volumineuze lippen welk vervolgens bekend werd als de Mae West lippensofa. Waarom nu deze hele story ? De voorzitter en het aspirant-lid waren al eens in Spanje in het Dali-museum in Figueres, in zijn huis in Portlligat aan de middellandsezeekust en ooit in zijn kasteeltje in PĂșbol en nog later in februari 2020 in Tampa, Florida in het daar ( schitterend bouwwerk ) aanwezige Dali-museum.

Kortom, hier spreekt een bewonderaar van deze geniaal gekke spanjaard. In Figueres fotografeerde ik de reeds genoemde Mae West lippensofa simpel met m’n I-phone en heb nu anno 2022 die foto laten opblazen naar 100×75 cm en laten printen op aluminium. Heb inmiddels een thuisbioscoopje en als het scherm daarvan opgeborgen is wil je toch wel een plaatje aan de muur . De voorzitter is inmiddels nog veel gelukkiger dan ie al was want met het resultaat ben ik zeer content.

Ja , en verder nu. Beetje genieten, beetje luiwammesen , mooi woord trouwens . De definitie van een luiwammes is dagdief, iemand die afkerig is van werk, iemand die niets uitvoert , voor niets deugt, zonder werklust, lui persoon, luiaard, luierik, luilak, nietsdoener, nietsnut, vadsig iemand, werkschuw iemand kortom kiest u maar .

Komende zondag 70 jaren oud. Zo voel ik mij gelukkig nog niet. De dagen worden weer wat langer het weer iets beter dus begint ’t hier en daar te kriebelen en hoog tijd wat plannen te smeden voor komend voorjaar.

Wij houden U op de hoogte.

POST CORONA
OP EEN KLEIN STATIONNETJE ‘S-MORGENS IN DE VROEGTE