HUMOR

Op de voorlaatste dag van ons verblijf in België, het was koud maar zonnig en onbewolkt besloten om nog iets aan lichaamsbeweging te doen dus na Mechelen per auto en Antwerpen per trein deze dag naar Brussel en wel met het oudste vervoermiddel ooit ( komt zelfs in de bijbel voor ) n.m. de benenwagen.

Vanaf ons stationnetje naar Villevoorde (c.a. 5 km ) waar in de plaatselijke herberg (Spaans) fantastische koffie gedronken en vervolgens naar de noordzijde van Brussel n.m. het Astridpark, totale afstand 14 km. Daar aanwezig sinds 1958 (wereldtentoonstelling) het Atomium. Langere tijd wilde ik daar al eens in echter nooit iets van gekomen dus dit was de kans. Nu is de voorzitter wars van wachten en lange rijen bij evenementen/tentoonstellingen etc. Stomme toeristen die iets willen gaan zien net op het moment dat ik eraan kom. Dat kan natuurlijk niet en in zo’n geval haak ik ook direct af echter ditmaal niet nodig want we konden zo doorlopen.

Best wel een aparte beleving, niet spectaculair maar zeker leuk en weer een vinkje op de bucketlist.

Als afsluiter van dit Belgie’s avontuur terug naar de kop van dit epistel met de titel “humor” Zij die deze onzin vaker lezen weten inmiddels dat ik weinig op heb met religie . Mohammed op een ezel naar de hemel, trek je aan het touwtje van je bomgordel word je in de hemel opgewacht door +/- 14 maagden, Maria’s onbevlekte ontvangenis, sterven aan het kruis en vervolgens de spijkergaten in je handen tonen aan Thomas ( volgens mij de enige niet-idioot in het gezelschap ) kortom, veel mensen willen graag in het ootje genomen worden. Waarom deze inleiding voor het hoofdstuk “humor” ? In Mechelen trof ik op een oud geveltje het volgende bordje aan:

Ja U leest het goed, een sit-in en geen stand-in bij deze vorm van urineren 🙂

De buurman/vrouw van Moreelstraat 6 heeft ook niet zoveel op met religie en aanhangende zaken gezien de tekst op een bordje voor het raam.

Voor de eenvoudige zielen onder ons, een confiseur is een banketbakker. En gelooft U (het) niet ? Ik heb het zelf gezien van iemand die dat ergens gehoord had.

HET STATIONNETJE DEEL 2
DE FIETS VAN MIJN ZUSTER.