WAAR LIGT SLOVÉNIEJUH ?

Je hebt dus Diepenveen, Hoogeveen, Veenhuizen, Kolderveense Bovenboer en bijvoorbeeld Kolderveen, en niet te vergeten Nijeveen ( gemeente Meppel ) kortom er zijn nogal wat Venen. Op zoek naar Slovenië dacht ik vanuit Drenthe maar eens een stukkie in zuidoostelijke richting te rijden en ja hoor recht onder het oosten van Oostenrijk ligt dat land. In 1991 nog een 10-daagse oorlog waarmee voor zover ik het weet het land als eerste onafhankelijk werd van de Joegoslavische Federatie. Nou ja, kortom, ga vanuit Monnickendam 1202 kilometer zuidelijk via Munchen door Oostenrijk en je komt in Bled aan het …… je raad het nooit ……. het meer van Bled.

Om halftien op Zondag vertrokken ( erg vroeg voor mijn doen ) en na c.a. 850 km vonden we rond 19.00 uur pension Bernardhof in Otterfing ( c.a. 420 inwoners ) onder Munchen. Gedreven door een jong stel, een grote boerderij met 16 kamers midden in het beierse boerenland met de volgende ochtend een prima uitgebreid ontbijtbuffet met door de baas zelf als extra een zacht gekookt eitje opgediend.

Wat mij dan direct weer opvalt is die duitse “gründlichkeit ” . Ruime kamers, solide ramen met driedubbelglas, massieve deuren met degelijk hang en sluitwerk een nette badkamer waar alles naar behoren werkt en zoals gezegd dat ook solide ontbijt in de ochtend. Dan ontkom ik er niet aan ( één van mijn afwijkingen ) e.e.a. te vergelijken met een willekeurig Frans voorbeeld met hier en daar wat vochtplekken, dunne slecht sluitende deurtjes en dito ramen, een doorgezakt bed en een (zeer) petit déjeuner in de ochtend. Ach nou ja zeggen dan de francofielen , dat moet je allemaal voor lief nemen oftewel “comme ci comme ça ” nou flikker maar op met je “comme ci comme ça ” , ik geniet als iemand z’n zaakjes prima voor elkaar heeft en zelfs dat maakt mijn vakantie.

Goed, het gif is er weer uit, dag twee neemt een aanvang en op naar Bled. Vila Katja hadden we de avond ervoor geboekt voor vijf dagen met een fikse korting via Booking.com vanwege het regelmatige gebruik van deze site. We werden verwelkomd door , drie maal raden, Katja, een super aardige Sloveense weduwe die in een grappig engels uitleg gaf m.b.t. ons verblijf alhier. Een huis in een huis want op de eerste verdieping een woonkamer en keuken waar menigeen jaloers op zou zijn alsmede een ruime slaapkamer en badkamer en daarboven nog eens vier slaapplaatsen allen ( zelfs de badkamer ) voorzien van airco-units, twee ruime balcons, een eigen voordeur en de fietsen in de garage. En ja , voor de zeikerds onder U ook alles voorzien van degelijk hang en sluitwerk 🙂

De volgende dag per fiets een rondje rond het meer met onderweg prima koffie en tegen 14.00 uur een eenvoudige lunch met schitterend uitzicht.

Wordt als ik zin heb misschien vervolgd ………………………

SCHUITJE VAREN THEE-TJE DRINKEN
SLOVÉNIEJUH II