SLOVÉNIEJUH II

Tsjaaah ,

wat valt er verder te vertellen over Slovenië ? Leuk land, overal vriendelijke mensen, niet bijzonder duur, prima restaurants met heerlijke nationale gerechten en een mooie ruige natuur. Wat ook opvalt is dat alles goed geregeld is, bijna alle mensen perfect engels spreken. Da’s ook wel nodig want het sloveens daar breek je je nek over. Sommige zaken zijn simpel zoals koffie, dat heet hier kava en zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden waarbij je ( achteraf ) zegt “ach ja natuurlijk ” maar grotendeels kom je er echt niet uit. Zaporedni soglasniki brez samoglasnikov je za maturanta res pogubno …………. Nou ga er maar aanstaan. Voor iemand die het lanterfanteren tot het hoogst haalbare in het leven verheven heeft is dit geen werk bovendien ben ik op vakantie en bezig met het opsouperen van mijn snipperdagen waarvan ik naar ik hoop er nog minimaal 8760 te gaan heb. Vandaag weer een aantal wandelkilometers afgelegd o.a. in de Blejski Vintgar een soort van Gorges du Verdon maar dan van 1,5 kilometer. Totaal c.a. 7 km lopen dus mooi zat voor deze beroepsluieraar.

Nog ff vijf slagen gezwommen in het Bledmeer ‘s-avonds fantastisch lekker gegeten in de “Old Cellar Bled” waarbij uitsluitend lokale gerechten en Sloveense wijnen te krijgen zijn. Morgen de hoofdstad Ljubljana bezoeken en zaterdag vertrekken (stukkie terug ) naar Oosterrijk alwaar im Drobollach am Faakersee ons volgende stulpje wacht.

P.S.

Ja regen kennen ze hier ook wel maar dan kun je schuilen in een avtobusna postaja

WAAR LIGT SLOVÉNIEJUH ?
SPOOKHUIS AM SEE