YES, OH YES, I’M HOME

Het verschil met het lullige hotelletje in Edinburgh en hier in Pitlochry het Westlands Hotel had niet groter kunnen zijn. Bij inchecken zei Pedro (eigenaar ) sir, the best room, never used , ground floor, is for you. Ja, ja dacht ik nog eerst zien dan geloven. Nou dat gebeurde snel. Een schitterende nieuwe grote kamer met mooi luxe meubilair, inloopdouche, schrijf/werkbureau kortom alles was aanwezig. De volgende ochtend een fantastisch uitgebreid ontbijt met scrumbled egg’s , bacon, black pudding (gebakken bloedworst), champignons, witte bonen in tomatensaus, worstjes, vers fruit, helemaal zoals het hoort kortom ik was thuis. Ik had mijn reisgezellin een wandeling van c.a. 10 km door de spectaculaire kloof van Killiecrankie beloofd en bezoek aan het witte kasteel Blair Castle en dan per trein terug. Het spectaculaire deel misten we en 10 km werd uiteindelijk c.a. 20 km. Enig gezeur onderweg ontstaat dan over de betrouwbaarheid van de gids maar die wist daar wel raad mee.

Een beetje moslima volgt dan op gepaste afstand haar Hassan wat overigens komt van vanuit het Marokkaans wat daar zoveel betekent als ” achter Hans an ” maar da’s een kwestie van geduld 🙂

Toegang tot Blair Castle kostte voor beiden c.a. £37,- maar wij mochten naar binnen terwijl er een bruiloft was en de verstrooide oude mevrouw die ons binnen liet vergat om de kaartjes te vragen die wij dachten bij haar te kunnen kopen en konden dus zo gratis door lopen ( gniffel ) , na bezoek op naar het treintje maar dat zou nog anderhalf uur duren dus dan maar de bus. In de bus contactloos betalen lukte niet dus zei de driver , ach loop maar door en ga zitten dus hier weer £5,- verdiend 🙂 . Ja, zo’n dure hotelkamer moet een beetje terug verdiend worden. Dat doen we dan o.a. door goedkoop te gaan eten. Fish and chips had Jeannet nog nooit gegeten ( aan mij raken ze die vette rommel niet kwijt ) dus dat kwam mooi uit.

Belachelijk, ze vond ’t nog lekker ook.

De volgende dag naar Fort William via een schitterende weg met onderweg nog even aan geocaching gedaan bij een schitterende waterval.

In Ford William lang gezocht naar ons nieuwe B&B adres maar uiteindelijk 5 km buiten de stad gevonden en tevens de bevestiging gekregen dat er over twee dagen ditmaal via airBnB een huisje voor drie dagen beschikbaar is langs een mooie kust op het eiland Sky.

In Fort William voor ’t diner op een terras in de zon bij 22 gr. ongekend voor Schotland maar ’t was echt. En morgen de hoogste berg van GB beklimmen, de Ben Nevis.

LA BELLE EPOQUE
OP WEG NAAR SKYE