RONDJE NEDERLAND DEEL 4

Vandaag begonnen met rijden vanuit Westkapelle in Zeeland en via Vlissingen naar de toltunnel onder de westerschelde door. Af Terneuzen dan naar Breskens waar deel twee van mijn geplande route eindigde. Het derde deel loopt van Oostburg hier even zuidelijker naar Vaals in Limburg waarna deel vier Vaals/Zwartemeer volgt. Oostburg dus waar het (vervolg) feestje begon. Een werkelijk mooie rit door Zeeuws-Vlaanderen langs leuke dorpjes en na verloop van tijd Belgie in waar ik rond de middag een terrasje zag met o.a. een krijtbordje met daarop “ geschilde asperges “ , lekker toch dacht ik nog met hollandse naiviteit maar na plaats genomen te hebben bleken die asperges uitsluitend om mee te nemen en thuis te verwerken. Stom stom stom natuurlijk maar het geluk was wel dat men lekkere broodjes serveerden, prima koffie hadden en heerlijk pistache/caramel ijs leverden.

Voort maar weer waarbij ik al gezien had dat om weer in Brabant te komen je door de achtertuin van Antwerpen moest oftewel het havengebied. Nou ……. Dat heeft deze piloot geweten. Niet het mooiste deel van de trip natuurlijk die havens, kranen, containers etc. en het stikt daar van de wegomleggingen waarbij de navigatie er telkens naast zat en nadat ik met c.a. een half uur o.a. drie maal een dubbele rotonde gezien had die mij van de eerste maal erg bekend voor kwam toch maar besloten uitsluitend op de borden af te gaan waarbij ik moest gokken op “ Antwerpen linker oever “ ?? Weet ik veel of ik nu rechts of links rij en van welke kant kom je ?? Echt belgisch oftewel wederom een partijtje geschilde asperges. De gok pakte goed uit en via een smalle oude tunnel ,dus niet de bekende Kennedytunnel kwam ik aan de overzijde van de Schelde, dan nog wederom de nodige omleidingen, ‘t blijft Antwerpen he’ , met file’s en megadrukte kortom ik had ‘t wel ff gehad. Uiteindelijk kom je dan onder Rosendaal Nederland weer in waar bij nog enkele malen van grens verwisseld werd maar wel telkens in een mooi gebied met leuke dorpjes. Uiteindelijk neer gestreken wederom in een Fletcherhotel in Reusel waar ik in de tuin dit verslag maak. Morgen eerst op de koffie bij Joop en Dorien in Nuenen en daarna de draad weer oppikken in de richting van Limburg. Houdoe ehh 🙂

RONDJE NEDERLAND DEEL 3
RONDJE NEDERLAND DEEL 5