RONDJE NEDERLAND DEEL 5

Ja Reusel , Fletcher Hotel, 50 meter voor de Belgische grens op de weg naar Turnhout ( studiestad van mijn jongste dochter Esther ) , een vervallen vieze grenspost en even daarvoor het hotel in het midden van de heen en terugweg naar Turnhout. Als je ‘s-morgens ontbijt in de tuin en de weg zou niet opgebroken zijn ( nu wel het geval ) zou het verkeer aan twee zijden voorbij razen. Nu slechts een enkele tractor. Heerlijk ontbijtje daar in die tuin met scrambled eggs, bacon,tomaat etc. Tevens v.v. de krant van wakker Nederland oftewel de telegraaf, het pulpblad bij uitstek. ‘t is net of je de Story of Prive’ zit te lezen. Hoe Rob de Nijs 15 jaar geleden trouwde met …….? En nog meer van dat soort onzin Wat een oude wijvenblad. Goed dat het ontbijt smaakte want anders ……………. Afgesproken oud collega Joop en meisje Dorien op te zoeken in Nuenen bij Eindhoven. Daar koffie gedronken, geschiedenis opgehaald , lekker gebakken eitje van Dorien en voort maar weer dit keer door de Kempen en de Peel , schitterende landschappen en naar het zuiden zakkend lang de grens af en toe ook op Belgisch grondgebied . Beetje problemen met de I-phone die ik ook gebruik voor de navigatie, slechte accu waardoor snel leeg ondanks het opladen via de motor. In Maaseik (Belgie) vond ik bij een Action een lader+kabeltje en in het centrum een aardige slecht nederlands sprekende Turkse Marokkaan , kan ook een Marokkaanse Turk geweest zijn die wel en nieuwe accu wilde plaatsen. Moest wel cash betaald worden wat ik al jaren niet meer doe , dus naar de bank met mijn eveneens niet al te beste debitcard en ja hoor ……. pasje geweigerd, creditcard bood uitkomst maar wat was daarvan nu ook alweer de pincode ? In een geheim vakje van de I-phone aanwezig maar ja die lag bij die Turkse Marokkaan. Op goed geluk wat ingetoetst en zie ‘t werkte. Terug naar die Turks Marokkaanse Turk waarna ik mn phone terug kreeg en toen naar de motor. Inmiddels 19.00 uur en moest er een hotel gezocht worden. Edoch de agenda van mn phone stond op 1.1.1973 en niets deed het meer, geen mail, geen whats.app, geen 4G , geen navigatie shit shit shit op zo’n moment merk je hoe afhankelijk je bent van zo’n ding. Na veel gepruts toch aan de praat gekregen en een hotel geboekt in Belgie , 16km over de grens waarbij ik kon kiezen tussen het hotel zelf of een luxe kamer in de pastorie die echter wel 700m verder lag dus voor diner en ontbijt moest ik een eindje lopen.

De pastorie, helemaal voor mij.

‘s-avonds een perfect diner in de tuin en de volgende ochtend een idem ontbijt eveneens in de tuin , vervolgens naar de outlet in Maasmechelen waar ik op het grote parkeerterrein (achteraf ) ontdeed van mijn motorkleding, motorlaarzen geparkeerd onder de motor, sneakers en short aan, shoppen en vervolgens naar Patricia (oud collega ) en Marko in Brunsum.

Zit nu in het piepkleine dorpje Noorbeek op de zuidgrens van Limburg en ga morgen naar Vaals voor de laatste etappe van Vaals langs en door de oostgrens naar boven om uiteindelijk weer in Zwartemeer uit te komen. De teller staat inmiddels op 1300 km en daar gaat natuurlijk wel wat bij komen. Morgen maar eens zien waar ik dan (s’-avonds) zit.

RONDJE NEDERLAND DEEL 4
RONDJE NEDERLAND (LAATSTE) DEEL 6