RONDJE NEDERLAND (LAATSTE) DEEL 6

De volgende dag eerst naar Maasmechelen vlak over de limburgse westgrens naar een groot outletcentre en daar even een overhemd gescoord en een petje. Het was n.m. bloedheet en ik zou die zondagmiddag op bezoek gaan bij Patricia (oud-collega) en Marko in Brunsum. Veel bij geleuterd die middag, wij hadden elkaar negen jaren ( sinds mijn vertrek ) niet meer gesproken en ’t was ook zeer gezellig daar bij dat stel in die grote achtertuin. Vervolgens ‘s-avonds naar Noorbeek in het zuidelijkste puntje van Limburg naar een B&B , fantastisch gegeten in een tuin bij het plaatselijke restaurantje. Noorbeek is een klein dorp en gezien vanuit mijn kamer stonden de koeien bijna voor de deur.

Vanuit het kamerraam

Daarna naar Vaals waar het startpunt was van mijn laatste etappe welke langs de oostgrens zou voeren en ook af en toe een stukje Duitsland. Tweemaal de Maas over met een veerpondje , schitterende route weer en ‘s-avonds aangekomen in een schitterend gelegen Fletcherhotel in Berg en Dal. Even geappt met Miriam ( oud collega ) of er voor de volgende dag nog iets af te spreken viel in Wijchen maar het antwoord luidde “sorry div. spoedzaken morgen en een vergadering” dus zien wij elkaar waarschijnlijk op de open dag in oktober t.z.t. Nou ja jammer, morgen gas geven maar weer voor het laatste stukkie naar Zwartemeer. De volgende dag echter om 08.30 uur een appje ….. ‘vergadering vervallen, kun je nog komen ?” Ja, natuurlijk …. ik was nog niet vertrokken en dus zat ik om c.a. 09.30 uur aan de koffie in Wijchen en bij te leuteren met Miriam oftewel oud-collega nr. drie deze week. Kreeg nog een rondleiding waarbij je een aantal andere oud-collega’s ontmoet o.a. één der directeuren destijds ( Frits) , een jongere gast die dan zegt ” als ik jou zo zie in die motorkleding ben ik gewoonweg jaloers ” , nou heel eerlijk arbeiders en overige ongelukkigen, voor mij is dat op dat moment een compliment . Na een uur afscheid en verder getuft, koffie en lunch in Varseveld in de Achterhoek en tegen 16.00 uur was ik , einde rit in Zwartemeer waar ’t feest acht dagen ervoor begonnen was.

Zo , dit beeld na 1815 km en acht dagen.

Dan op weg naar huis, naar Meppel en rijdend op de A37 zie ik de afslag Oosterhesselen. Daar heb ik de eerste 7 jaren in Drenthe gewoond. Ach waarom niet, afslag genomen en eens kijken of vriendin Cocky Remeeus thuis was ( ook al zeer lang niet meer gezien ), aanbellen, ja thuis, verbazing, late herkenning waarna een omhelzing. Bijna dertig jaren geleden woonde ik daar en toen ik binnenkwam zaten daar haar huidige vriend en een mevrouw Annie (??) die direct zei “wij hebben samen nog wel eens getennist voor de competitie ” ??? Het duurde even maar de film ging weer draaien en ik wist zelfs nog waar Annie gewoond had. Zo leuk om herinneringen op te halen van bijna dertig jaren geleden. Na een genoeglijk uurtje daar, nu echt naar huis en zoals eerder gezegd i.p.v. de verwachtte 1300 km nu inclusief hhen en terug Zwartemeer een kleine 2000 km op de teller erbij en een schitterende memorabele week achter de rug.

Gaaahp ………. eerst maar weer eens een paar dagen padellen.

RONDJE NEDERLAND DEEL 5
KRIEBELTJES