KRIEBELTJES

Ja kriebeltjes is waar ik last van had een dag of twee voor 1 augustus toen het al geruime tijd meerdere malen per dag regende , welliswaar niet de gehele dag maar wel heel vaak. De temperatuur was ook niet echt des juli’s en als je dan op 31 juli in zeiknat weer van de padelbaan komt, weet dat ’t de komende dagen niet beter wordt , ook weet dat je deze week geen bijzondere en/of sociale verplichtingen hebt die overigens de week daarna wel weer gaan komen dan denkt deze levensgenieter …………. krijg allemaal xxxxxxxx veel liefde en fluitende vogeltjes xxxxx maar ik trek er tussenuit. Dus s’avonds een weekendtas ingepakt met enige pendeks en ander noodzakelijk spul, de laptop, een rugzak met wandelschoenen er in, de vriendin verwittigd en keurig genoemde zaken in vertrekhal 1 van Meppelairport geplaatst. Heb overigens maar 1 vertrekhal hier dus dat cijfer had er niet bij gehoeven maar ja …… ’t staat wel interessant natuurlijk. De volgende ochtend 1 augustus opgestaan om 07.30 uur , ik trek de gordijnen open en ja hoor “YES” zeikregenen en niet zo’n beetje ook. Smerige grijns op de plaat, …. Hier doe je ’t toch allemaal voor ? Als nu de zon schijnt kan ik alles weer uitpakken maar dat ongeluk overkwam mij niet dus met een big-smile mbv een paraplu de enkele meters in de voortuin overbrugd naar het vehicle , garagedeur open en de DC van de DS naar binnen gekeerd want nee ik zou niet één enkele drup meer op de kanus krijgen. Vanuit de garage de kofferklep geopend de enkele tasjes er in gemikt , klep dicht, plaats nemen, naar buiten rijden, garagedeur met de afstandsbediening sluiten en vervolgens baajbaajzwaaizwaai. De klok stond op even na acht uur. Voor de enkele lummel die niet weet wat een DC is ………… dit staat voor derriere des Citroëns of in gewoon swahili , de kont van de auto.

Ja, ……….. en toen …….. nou simpel eigenlijk ……. het meest rechtse pedaaltje ietwat beroerd, enkele malen waar nodig wat achteloos aan het stuurrad gedraaid , ruitenwissers en verlichting gaan bij mij automatisch aan en vervolgens al rijdend een plannetje smeden. Ik had al gezien dat ik met de nog aanwezige brandstof makkelijk Martellange in Luxemburg kon bereiken ( €1,65/lt ) dus daar maar eens op gericht. In de buurt van Eisden vlak voor de grens, ’t was inmiddels 11.30 uur, een cappuccino en een appeltaartje gescoord en verder maar weer. Tanken in Luxemburg, blik op oneindig , cruise control aan en gaan met de gele banaan. Nou ja …. witte citroen in dit geval. Om 17.30 uur zat ik op de tolweg nog nabij Macon vlakboven Lyon in een z.g. air wat te snacken bij restaurant l’ arc d’or en besloot eens op zoek te gaan naar een hotelletje in Macon. Het orakel Booking.com gaf raad ………… €47,- en 200 m. bij U vandaan. Nou da’s mooi en zo lekker dichtbij ook, gewoon op de tolweg nog, daar was ik n.m nog niet af geweest. Boeken dus maar en vervolgens ff kijken waar het zich precies bevond. Shit, 24 km ?? hoe kan dat wtf nu weer ? Ja, als je met de auto wilde gaan, 12 km verder de tolweg af, draaien en 12 km terug de tolweg op richting Parijs ….. oftewel aan de overkant van waar ik zat. Nou ben ik ook niet voor één gat te vangen dus auto laten staan in de richting van Lyon, tas en laptoptas er uit en de daar aanwezige achtbaans-tolweg met enig ongemak oversteken en naar ’t hotel aan de tolweg in de richting Parijs lopen … haha zelfs minder dan 200 meter ! Dus daar stond ik met weekendtas en laptopkoffer ….. de eerste twee rijstroken gingen nog wel maar drie en vier was spannender met campers en vrachtauto’s achter je en jakkerende vakantiegangers op baan drie en vier voor je. Effin na enige hachelijke momenten ben ik achter de vangrail van de middenberm beland …… hijg, hijg, hijg en toen nog 4 banen richting Parijs oversteken…….. nou dat liep allemaal gelukkig goed af en voor morgenochtend retour was ik nu inmiddels goed geoefend.

Auto aan de ene zijde en vannacht slapen aan de andere zijde. Ach ……. je maakt nog eens wat mee …… en uhhh droog hier en 24 gr. Als ik morgenochtend niet te laat de weg weer oversteek terug naar de auto kan ik rond de middag in Spanje zijn …………. wordt vervolgd.

P.S.

Voor de sufferds onder jullie ……………….. dr was gewoon een tunneltje hoor 🙂

RONDJE NEDERLAND (LAATSTE) DEEL 6
VERVOLGKRIEBELTJES