De Rhone bij Arles

VERLENGDE KRIEBELS

De kriebels die ik had vanwege het aanhoudend slechte weer in Nederland waardoor ik de vlucht zuidwaards nam kwamen weer enigszins boven toen bleek dat a.s. Dinsdag de dag van het padeltoernooi het weer in Meppel nog even waardeloos zou zijn. De donderdagmiddag/avond daarop staat een barbecue gepland op de camping in Belt-Schutsloot en laten de vooruitzichten nu net aangeven dat het die donderdag voor het eerst weer aangenaam weer zou zijn in Nederland. Nou, kanslozen en overige zielepoten valt er nu een mooiere reden te bedenken om dan pas maar weder te keren ? Dacht ’t niet dus toen ik vandaag op een aangenaam terras in Aix en Provence aan de koffie zat maar eens gekeken wat Booking ditmaal betekenen kon omdat ik op mijn huidige plaats morgen zou vertrekken. De hele rits met mogelijkheden kwam weer voorbij zoals de kust boven Barcelona, Pyreneën w.o. ook Andorra, de franse zuidkust naar het westen maar ook in Nice heb ik nog even gekeken, kortom hetzelfde liedje. Bijna niet te kiezen ,uiteindelijk bij een tweede koffie werd het Avignon, tweemaal in mijn leven geweest, de laatste keer in 2003 en niet eens zover hier vandaan waarbij ik t/m dinsdag een ruim appartement tot de beschikking heb met ontbijt. Na dit vastgelegd te hebben, Aix in waar ik overigens c.a. 10 jaar geleden voor ’t laatst geweest ben. Een mooie drukke stad met veel fonteinen, mooie oude gebouwen, winkelstraatjes en straten met touristentroep maar ook designwinkels, luxe kledingzaken , galeriën kortom elk wat wils. Voor de vorm ook maar twee kerken bezocht ( schijnt er bij te horen ) en voor de balans ook nog twee terrasjes. Die kerken hebben bij mij een aparte functie . Als je binnen loopt plaats zat, ‘k heb nog nooit mee gemaakt dat er geen stoel vrij was 🙂 je zit daar doorgaans redelijk duister, prima plekje om je mail/apps en andere troep te checken …… ja ook een manier om tot bezinning te komen 🙂

Tegen de avond terug naar de gite bij de camping, boek gelezen bij een goed glas wijn kortom het betere chillen. Vandaag Zaterdag via Arles , de V van Goghstad (oa) op naar, naar later bleek een wel heel bijzonder adres via Booking in Avignon. De omschrijving was …….. een ruim appartement v.v. drie slaapplaatsen, zitkamer, badkamer met inloopdouche, volledig ingerichte keuken, balkon en ook nog ontbijt, vrij parkeren in de garage eronder, kortom het kon niet op en ook nog voor een laag bedrag. Waar zit de adder onder het gazon vraag je je af. Nou piepels dat viel reuze mee want wat was de uitleg. Een nieuw luxe seniorencomplex aan de rand van Avignon welk nog slechts ten dele bewoond was. Een hartelijk welkom bij de receptie waarbij de rollators maar ook krasse knarren zonder zichtbare beperkingen je aan alle zijden voorbij gingen, een uitzicht vanaf je balkon met uitsluitend nog niet voltooide nieuwbouw kortom ik voelde me direct uiterst jeugdig. Ben benieuwd wie morgen bij ’t ontbijt mijn disgenoten zijn …. 🙂

Arles onderweg was overigens een prima stad met mooie gebouwen, gezellige straatjes en winkeltjes en leuke galerieën op ’t gebied van kunst, fotografie en street-art.

Onderweg naar Arles en Avignon rijdend over binnenwegen kom je de leukste plekjes tegen en mag ik graag ff stoppen om een plaatje te schieten.

VERVOLGKRIEBELTJES
JA HOOR, DAT HEB IK WEER !