LUXEMBURG DEEL 2

Bovenstaand beest ( niet die in ’t blauw) staat niet in/op Wallstreet NY Manhattan maar gewoon in Clervaux voor ’t hotel. Moest hier even aan Wallstreet denken want je komt dan al snel op geld, geld, geld. Nou hier in Luxemburg zie je aan alles dat het een rijk land is. De auto’s die hier voorbij tuffen zijn geen van allen basismodelletjes maar uitsluitend de meest luxe uitvoeringen. Het asfalt hier is ( Paus Paulus ) het kussen waard, niet één scheurtje of vlekje op de weg, zeer nette huizen, geen enkel krot. Het openbaar vervoer van bus tot trein in het gehele land(je) is gratis kortom aan geld geen gebrek.

Een mooi land met leuke plaatsjes en dorpjes wat dus ook mooie plaatjes oplevert waar het leuk wandelen is.

Dat gratis openbaar vervoer sprak deze luie rat wel aan en ook de rattin is meestal tuk op een koopje dus moest dat maar eens uitgeprobeerd worden. Met de fiets naar het stationnetje, fietsen in de trein, uurtje treinen door een leuk landschap en zie daar was Luxemburgstad al. Groter station, dat wel maar ook even proper als in het kleine Clervaux. Luxemburg kent een boven en benedenstad met een behoorlijk hoogteverschil, wij kennen onze stadsfietsjes ( hadden geen oude mensen-E.bikes bij ons ) ………… en dachten ……………… als we dat maar gaan halen. Nou ……….naar beneden met een gigantische snelheid geen probleem , daar rond gereden en leuk apart (thais) gelunched in een sjieke zaak maar toen nog naar boven. Die rijke Luxemburgers echter hebben overal een oplossing voor want ergens ( wederom gratis ) vonden we een enorme lift met ruim plaats voor de fietsen die ons c.a. 80 meter hoger bracht waarbij je in enkele minuten weer in de bovenstad was.

Daar in die bovenstad tref je de luxe winkelstraten met o.a. het luxe warenhuis Galerie Lafayette waarbij je als je je begeeft naar de bovenste verdieping een dakterras vind met een geweldig uitzicht en een motor. Een motor ?? Ja, een heuse Indian waarbij je je afvraagt hoe die daar nu is gekomen.

Echte Amerikaanse INDIAN met echte Hollandse Squaw.

Wederom beneden sta je nog steeds in die luxe winkelstraat met z’n Louis Vuitton, Gucci, Prada en Zeeman …….. huh ? Nee, grapje , die zit daar niet. Ik wilde nog wel ff een klokkie scoren maar wist niet of ik nu de toko rechts of links zou nemen 🙂

Lastig kiezen !

In de namiddag met de gratis trein terug , de volgende dag in de trein naar het noorden gestapt en het volgende station uitgestapt en door de bossen en over velden 12 km terug gelopen. Leuk, leuk,leuk …..

Eind vd week het bootje te water laten en zien of er weer gezeild kan gaan worden en als het weer daarna wat opknapt grootse plannen ( voorlopig plannen ) voor een motortrip naar Greenwich ( London-zuid ) en daarna door naar Ierland voor de  Slí an Atlantaigh Fhiáin of in gewoon Duits the Wild Atlantic Way de meest westelijke motorroute in Europa c.a. 2500 km . Kiep in tatjs hè …………………

JA JA DAAR ZIJN WIJ WEER !
ZEILEN MET (EEN ) ERVARING