Oh Oh Oh wat verveel ik mij!

Als je deze bovenstaande titel leest dan weet je natuurlijk al dat op dit blog “niets is wat het lijkt, ’t lijkt ook nergens op 🙂 en het is zelden de waarheid. Ook vandaag zitten wij ver van vervelen af. Het is maandag, het zeikregent al de gehele dag waardoor de zaken die ‘k wilde gaan uitvoeren geparkeerd staan. Ik kwam vorige week in de schouwburg Lia tegen die ik nog van ruim dertig jaar geleden ken vanuit de vorige woonplaats Oosterhesselen waarbij ik vertelde alweer 10 jaren te lanterfanten en onzin op dit blog te schrijven, de vraag stelde of ik mij niet verveelde ??? Lachen natuurlijk want het antwoord was en is ” mens, ….. ik kom tijd te kort ” ………… en da’s echt geen cliché . Plannen voor een motortocht naar Londen en daarna door naar Ierland…….. komt niets van, geen tijd. Plannen voor een motortocht naar Albanië, geen tijd. Thuis klussen de stratenmakers bij mij in voor en achtertuin, wil je toch wel graag bij zijn. Op de camping moet er een schuurtje gesloopt/vervangen worden. Het zeilbootje vraagt wat aandacht op ’t gebied van onderhoud en kleine aanpassingen. Heb er meer aan gesleuteld inmiddels dan mee gevaren. Vrijwilligerswerk doe ik niet aan ( veel te lui voor ) , oppassen op de kleinkinderen alleen op verzoek als de betrokken ouders qua planning omhoog zitten. Kortom druk, druk, druk met onnozele dingen mijn intelligentieniveau waardig. Genieten kun je op de meest simpele wijze iedere dag weer. Deze laatste zin is een kapstokkie naar bovenstaande foto want, ……. lieve lezertjes, wat wij daar zien is een leeg gevreten mosterdkuipje van de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij . Ja ha, die verkopen volgens mij al sinds 1930 halve rookworsten in een puntzakje en tegenwoordig krijg je daar in dit kuipje je mosterd in gepresenteerd. Al sinds mijn achtste levensjaar eet ik met genoegen rookworst van de HEMA . Leuk leven kun je doen met een Porsche 911 scheurend met 250 km/uur op de autobahn , je kunt ook in Meppel een beetje rondkijken/filosoferen terwijl je een stukkie worst zit te verorberen. Stuk goedkoper en net zo leuk. Dit zo opschrijvend bedenk ik mij dat ik al eens met de Z4 250 km/uur ( harder ging ie niet ) gereden heb met notabene de cabriokap open dus ja …….gaaaaap , geef mij die worst maar.

Over eten gesproken ……. dat kan natuurlijk bij Jonnie Boer maar ook gewoon op de camping of in de tuin thuis met een skottelbraai . Een heerlijk instrument, veelzijdiger en makkelijker dan dat geklooi met een (houtskool) grill en als het dreigt te gaan regenen dan zoek je een oplossing m.b.v. een nog te slopen schuur.

Over dat reizen ( lees vluchten voor dat kl….weer ) dat is momenteel niet zo aan de orde tenzij ik de heleboel in de steek laat want de vriendin kan al sowieso niet mee vanwege werk en ….. hondjes ! Jaha één der twee mormels is plezierig op stap geweest in Leeuwarden en kwam zwanger terug in Meppel zodat we nu ook nog eens drie minimormels hebben die je niet zo maar alleen kunt laten.

Nog even terug naar simpel genieten …………… Heb thuis een megascherm (80″) voor de voetbalwedstrijden etc. en als ik iets op de Iphone wil zien een houdertje van Ikea van €3,- maar als ik op nr 17 ben , waar die arme maar wel lieve dame woont ( die heeft al die dure spulletjes niet ) dan moet je bij gebrek aan een Iphonehoudertje ( je moet tenslotte haar maar ook je bierglas vasthouden ) een grandioze oplossing voor ’t kijken naar een voetbalwedstrijd.

ZEILEN MET (EEN ) ERVARING