MET THEA NAAR CLAN AFRIC.

We schrijven 18 juni 2014 en Thea en ik besluiten te gaan lopen in Clan Afric , een ruig gebied in het Noord-Westen van Schotland. We vertrekken met de Z4 naar IJmuiden, ferry naar New Castle waar wij de volgende ochtend aankomen rijden vervolgens naar Fort William en daarna door naar een kleine camping in de buurt van Morvich , een gehucht c.a. 1 km af van de A87, we zetten beide een tentje op welk wij opgeruimd de volgende dag in de koffer van de auto achter laten en trekken de bergen in.

Eerste dag en onder de tweede dag.
Het kleinste youthhostel van GB.

C.a. 15 km noordelijker uitsluitend lopend te bereiken is daar een klein hostel met plaats voor nauwelijks 12 personen. Wij hebben daar de enige twee persoonskamer gereserveerd en na driekwart dag lopen en klimmen bereiken we ons doel.

De avond daar breng je door met puzzelen en onzin verkopen, er waren nauwelijks gasten en internet, televisie of telefoon werken daar zo ver van de bewoonde wereld dus niet.

De volgende dag via een andere schitterende route terug naar de auto waarbij wij halverwege op een 1 persoons breed pad een engels stel tegenkwamen welke ons daar werkelijk in de middle of no-ware vertelden dat Nederland gewonnen had van Spanje tijdens de WK met 5-1 , verbaasde zich dat ik van niets wist en ging van enthousiasme bijna z’n dak uit. Bij terugkomst in het basiskamp was mijn auto nog aanwezig en hebben wij elders in Schotland nog een leuke week gehad.

De knapzakuitrusting gekregen bij mijn afscheid bij Eromes.
21 maart 2014

MET ESTHER IN ENGELAND
MET DE Z4 NAAR PARIJS EN SPANJE.