OP DE FIETS DOOR LONDON

Het was in Oktober 2014 dat de reischeque welke ik gekregen had bij mijn afscheid van het arbeidzaam leven 6 maanden hiervoor thans brandde in de zak. Na dat afscheid op 21 maart was ik pas vijf maal op vakantie geweest en dat moest wel even anders zo kersvers na het met pensioen gaan. Was met Huyb in Ierland de Dingleway wezen lopen, had geskied in Frankrijk met zus Thea, was daarna met Esther in midden-Engeland gaan lopen en was met Sandra in de Z4 naar Frankrijk en Spanje geweest en ook nog wandelen in Schotland met wederom Thea. Ja, en dan die cheque nog. Was op diverse manieren reizen in Engeland geweest maar nog nooit met de trein . Via D-reizen de tocht en een hotel in Londen geboekt en op weg. Met de trein naar Rotterdam, overstappen op de Talys en via Brussel kom je dan ‘s-middags aan op station St Pancras. Een heel groot en stijlvol oud station met daarachter aan  96 Euston Road de London-Library, een der grootste bibliotheken ter wereld met meer dan 150 miljoen documenten. Naast boeken in alle soorten en maten zag ik ook de handgeschreven kladjes van beroemde songteksten van John Lennon.

de bieb met op de achtergrond St.Pancras.

De volgende dag op zoek gegaan naar een fietsverhuur, maar de fiets doet het nog niet zo in Londen dus dat was wel ff een dingetje. Uiteindelijk een rijwielzaak gevonden waar ik een fiets kon huren maar wel met een borg via mijn creditcard van ₤ 250,- . Volgens mij was het rijwiel minder waard maar goed, ik had een fiets.

Wat heb ik daar die dagen gedaan ? Het huis van Freddy Mercury opgezocht ( en gevonden), niet heel veel bijzonders te zien, de beroemde oversteekplaats van de Beatles LP-hoes Abby Road bezocht, fietsje tegen een boom en mij daar verbaasd dat daar taxi’s stoppen en busladingen bezoekers uitstorten ( grote taxi’s ) die, we schrijven een halve eeuw na dato zich komen vergapen aan een oversteekplaats, ook deze gek was daar dus bij. Ik ben stroomopwaarts een gigantisch eind de Thames langs gefietst die daar niet echt mooier wordt. Ik herinner mij van 1978 nog veel verder naar het westen bij Reading dat ie daar wel weer heel mooi was. Ik ben in Kensington Palace geweest het verblijf van Prinses Diana kortom een leuke trip en na een aantal dagen (?) weer terug met de trein.

MET DE Z4 NAAR PARIJS EN SPANJE.
IBIS IN BORDEAUX