JA JA DAAR ZIJN WIJ WEER !

Eind december kort na mijn ( voor mijn doen ) lange verblijf in Spanje schreef ik de laatste belevenissen aangaande “geen flikker uitvoeren” oftewel lanterfanteren en werd ( we schrijven 27 maart ) het hoog tijd weer eens wat te memoreren. Welleswaar twee maal achtereen flink griep gehad met langdurige nasleep wat bij elkaar al gauw anderhalve maand vroeg, bejaarde broer Peter uit SA als logé gehad , slechts mede hierdoor maar enkele malen kunnen padellen , thans ook nog een armblessure waardoor dit padel op een laag pitje staat, oh oh oh welk een ramspoed treft dit gelukskind weer. Volgens mij voldoende zieligheid zo om volgers te laten roepen ” Ja Hans bij zoveel ellende snappen we dat je drie maanden uit de ether was”

Over tot de orde van de dag dus na nu uitsluitend leuke dingen. Te beginnen met bovenstaande afbeelding. Na bijna tien jaar een leuke DS3-cabrio bestuurd te hebben eens wat totaal anders. Dat simpele gedoe van 65+ers met van die AOW-autootjes, niet te groot, niet te duur, heel zuinig en vooral niet te veel wegenbelasting wilde ik niet mee maken dus een 3 serie GT van BMW werd de volgende bak. Schuifdak, stoelverwarming, electrische trekhaak en nog veel meer en nog langer dan de stationcar uit dezelfde serie kortom als je die over het hoofd ziet dient je rijbewijs ingenomen te worden. Het zoeft over god’s wegen maar ook wel op andere paadjes . Kortom … heel blij mee. Dan gaat binnenkort het watersportseizoen ook weer van start wat betekent dat ’t bootje het water in moet en op dit moment schrijf ik dit stukkie op een hotelkamer in Clervaux in Luxemburg waar wij een kleine week verblijven. Om zo’n tripje te plannen dien je je eerst te ontdoen van enig gespuis zodat je de handen vrij hebt.

Morgen naar Luxemburg/stad met de trein want alle openbaarvervoer hier is sinds enige tijd gratis dus fietsen mee in de trein en daar maar eens wat gaan ontdekken, ’t kan goed zijn dat het c.a. dertig jaren geleden was dat ik er was.

Vandaag overigens o.a naar Esch sur Sûre geweest, een schilderachtig dorpje wat bijna geheel omsloten word door een sterk meanderende rivier de Sauer of Sûre. Naar het kasteelrestant daarboven dient dan natuurlijk geklommen te worden wat weer de volgende schilderijen oplevert.

Daarboven heb je dan een geweldig uitzicht met een werkelijk uniek landschap waarbij enkele wonderschone details opvallen te beginnen met ………………………………………….

Nou, zoals gezegd eerst morgen maar eens naar Luxemburg en zien wat daar te beleven valt dus …….. wordt vervolgd.

WIJ NADEREN HET (REIS) EINDE !
LUXEMBURG DEEL 2