YES YES YES II

Na Bath een dagje in Weymouth zelf doorbrengen, kinderen zitten aan de havenkant met een mandje met lijntje met aas in de vorm van wat ontbijtspek welk ze op de bodem laten zakken teneinde kleine krabben te vangen. In het heldere water zie je wat er gebeurd en een aantal van hen hadden al tal van emmertjes water staan met daarin een aantal krabbetjes.

Krabbetjes vangen.

Weymouth is een leuke plaats met tal van pubs en restaurantjes aan een gezellige haven waarbij je ook in de omgeving leuke wandelingen kunt maken.

De volgende dag vertrokken vanuit Weymouth richting Torquay en met opzet niet via de snelwegen maar gewoon langs de kust. De leukste dorpjes, de leukste stadjes, Lyme Regis bijvoorbeeld en schitterende weggetjes met geweldige uitzichten maken zo’n trip hardstikke leuk. Halverwege beland in Sidmouth, een stadje met zo’n heerlijke ouderwetse boulevard waar deftige oude britten op bankjes uitkijken over de zee.

Aan de Engelse riviera geen strakke lijven en Ferrari’s maar ze verhuren er wel strandstoelen en je kunt er overal fish and chips eten. Heerlijk land . Onderweg had ik verteld over de zogenaamde “fords” in dit land. Dat zijn de doorwaadbare plaatsen in de riviertjes bij gebrek aan een brug. Ik had e.e.a. nog geen 20 min. ervoor verteld en ja midden in Sidmouth kon je over de brug maar ook door een ford …………….. drie maal raden waar wij …………

Heerlijk simpel, wij mannen blijven kleine jongetjes. Uitspraak na dit videootje ………. Nu kan ik naar huis. Een kinderhand is snel gevuld immers.

Na dit leuke stadje volgden er nog enkele en uiteindelijk reden wij Torquay binnen en gingen wij op zoek naar “villa Capri” waar we de komende drie nachten zouden doorbrengen. In Torquay kwam vroeger de elite van Engeland en deze villa is gebouwd in 1845 in opdracht van Lord Hesketh uit Londen die hier zo z’n strandhutje had. Wij hebben hier een appartement met uitzicht op zee en links beneden ( het rond lopend gebouw ) de stulp die Edward de 7e ( zoon van Victoria ) liet bouwen voor z’n maitresse .

In ons appartement een slaapkamer, badkamer, keuken en een woonkamer met fantastisch uitzicht op de oceaan richting zuid dus als je goed kijkt met helder weer zie je tussen Afrika en Zuid-Amerika door in de verte de zuidpool liggen. Tenminste, ik heb dat zelf gezien van iemand die ’t weer gehoord had.

Vandaag beetje bewolkt dus na ’t ontbijt gaan we per fiets eens de omgeving verkennen.

So, keep in touch …………….

YES, YES, YES !
YES YES YES III

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.