FAWLTY TOWERS

De Engelsman met wie ik opfietste de laatste 16 km naar Carlisle had aangegeven toch vooral het cyclepath 72 te blijven volgen omdat dat veel mooier was dan de kortere route welke ik zelf in gedachte had naar Silloth aan de zee. Nou, ……. hij had niets te veel verteld. Een schitterende rit met af en toe een leuk klein dorpje , uiteraard weer de bekende praatjes onderweg o.a. met een al wat oudere man die al pratend constant in de lucht stond te kijken want z’n dochter zou vanuit Manchester naar Canada hier over vliegen. Een leuk theeadres onderweg waar ik voor zeer weinig geld o.a. heerlijke tosti’s kaas/tomaat gegeten heb en uiteraard geflankeerd door lekkere thee.  Terwijl ik daar op zat te wachten werd er een groot glas water gebracht en op mijn wat verbaasde blik kwam het antwoord.  ” Free of charge sir , every cyclist we offer a glass of water ” Heerlijk land, fantastische mensen. Na nog eens c.a. 20 km gefietst te hebben en nog twee praatjes onderweg was daar opeens een zeearm en had ik bijna de geplande tocht ( coast to coast ) achter de rug. Toch wel een leuk moment.

IMG_2934Met aan de overzijde Schotland.

Nu op naar het plaatsje Silloth alwaar ik bij gebrek aan een betaalbaar B&B-adres  een kamer geboekt had in het (volgens de site ) luxe Golf-Hotel. Arrangementen met een golf-clinnic behoorden o.a. ook tot de mogelijkheden maar de voorzitter had geen geruite broek met handycap bij zich dus dat maar later. Ik verwachte een luxe hotel waar mijn fietsje wel zou opvallen tussen Jaguars, grote BMW’s  en Range Rovers maar dat viel reusachtig mee. Het hotel verkeerde in enigszins vervallen staat met verveloze ramen en aangetast hout. Ik heb er  ‘s-avonds absoluut heerlijk zitten eten en de bediening was behulpzaam en heel attent.  Ook heb ik er prima geslapen in een kingsize bed. Waar ik alleen spontaan de slappe lach van kreeg was een mededeling van het management welke zich verontschuldigde voor de nabijheid van een veevoederfabriek waardoor vrachtauto’s voorbij denderden met het nodige   lawaai.  De beste man had er echter ook een

IMG_2935oplossing daarvoor.

En ja, dan hadden wij ook nog een luxe badkamer, strak betegeld, vast het mooiste deel van het hotel  compleet met ligbad en ach ……. een kniesoor die daar op let …………………….

IMG_2936Maar voor de rest …………………  helemaal niets mis mee,  nou ja …. ? Tijdens het diner schoof er een tafel naast mij een echtpaar aan welke blij en verrast keken toen ik vertelde dat ik uit Nederland kwam. In ietwat gebroken nederlands maar perfect te volgen vertelde hij “Alan” dat ie lang in Zandvoort had gewerkt en nu sinds twee jaar hier weer terug was bij z’n roots. En zij “Joke” was gewoon in MM geboren en was derhalve volbloed Nederlandse die lang in Haarlem had gewoont.  Hoe klein is de wereld en hoe gezellig kan ’t soms zijn . De volgende dag was er in het park voor het hotel een show van allerlei oude voertuigen varierend van brommers en fietsen tot auto’s en tractoren. Na dit allemaal aanschouwd te hebben met uiteraard ook hier en daar een praatje op weg gegaan naar de laatste plaats  in mijn planning n.m. Workington.

AANNEMERSBEDRIJF HADRIANUS VOOR DEGELIJK METSELWERK
BACK TO NEWCASTLE

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.