TIME FLIES

Zoals ’t hoort bij een voorzitter van deze stichting heb ik dus afgelopen weken eigenlijk geen flikker uitgevoerd. Nou ja, de economie een zwengel gegeven door mezelf wat cadeaux te doen toekomen. O.a. een heuse smartTV voor op de slaapkamer, een TV waarmee je kan internetten, streamen en nog veel meer maar daar kom ik nog wel een keer achter. Zo hebben we ook nog even een tripje gemaakt naar Lissabon, bescheiden (overigens ) wat kleding gekocht aldaar. Best wel lachen want Portugal is echt nog een land waar veel zaken nog bijna niets kosten. Aardige schoenen kun je kopen vanaf €40,- , het eten in de ( ook betere ) restaurants is niet duur, koffie op een terras voor €0,75 ct of één euro komt voor en zelfs hebben we op een zonnig terrasje zitten lunchen voor €12,- compleet met wijn voor twee personen.

Ja, da’s nog eens lagguh …. en voor €2,50 kun je je schoenen laten poetsen en mooi ook.   

Ik heb nog nooit zulke glanzende schoenen in bezit gehad. Wat mij ook nog wel leuk lijkt ( al jaren overigens ) is om me te laten scheren bij zo’n ouderwetse met idem-dito stoel, kapperszaak en dan echt he’ met zo’n strottensnijder. En alstie dan kwaad wil, jou afzetten bijvoorbeeld of erger dan houd je je colt verborgen onder dat lange kappersschort in z’n kruis gedrukt waarna hij ogenblikkelijk afhaakt. Ja, zo gaat dat………… zelf  gezien van iemand die ’t gehoord had van een bioscoopbezoeker die dat gezien had in een western.  Kunt U het nog volgen ? Nee, serieus, ik was ooit jaren geleden aan de Algarve en daar ergens in een dorpje in een garagebox zat een kapper die scheerde met het mes,  alleen er zaten vier dorpsbewoners te wachten op hun beurt dus dacht ik, …. dat komt nog wel. Op de Kaap Verdische eilanden later vond ik ergens zo’n kapper en dacht he’ da’s m’n kans edoch de zaak was gesloten.   In New York in het Chryslerbuilding kon het ook, gaat U maar zitten sir. 90 dollar slechts ……. nou, …………. we kopen bij de MediaMarkt dus dat ging echt niet gebeuren. En nu in Portugal zaten we op een terrasje in Cascais aan de sushi en tegenover ons een minuscuul klein kapperszaakje. Na de voortreffelijke lunch naar de overkant gesneld en ja U vermoedde het natuurlijk al, …….. gesloten.  Ook herinner ik mij dat er afgelopen zomer in het leuke plaatsje Vollenhoven een marktdag was waarbij je o.a. bij de plaatselijke drogist je kon laten scheren.  Staat er een drogisterijtruus met een kunststof (bic) wegwerpmesje een klant te scheren …………….. alsof ze de boel aan ’t ontharen was.  Nou is dat ook op je kin natuurlijk wel het geval maar voor mij zat die gast daar wel voor Jan met de korte achternaam dus ook daar had de voorzitter er even geen behoefte aan zich te laten scheren. Wanneer gaat dat nog een keer gebeuren ?  Zo  wil ik ook nog een keer met een koopvaardijschip een reis maken, ik wil een keer een reisje maken met een binnenvaartschip, ik wil nog een keer een dag of zo achterop mee met een vuilniswagen kortom zo zijn er nog veel dingen te doen . Het woord `bucket-list gebruik ik niet dat klinkt mij te terminaal. Overigens, ………. nog even terug naar Lissabon. Ik schreef al eens dat wij inmiddels wel heel veel steden doorkruist hebben op een gewoon fietsje. Daar kunnen wij dan Lissabon inmiddels bij schrijven .Voor de berg op en langs de kust hebben we  zoals ooit de rode Vespa in Rome dit keer een witte Honda gehuurd wat lekker wegscheurd door dat Portugeese verkeer. Lissabon is een leuke stad, veel te zien, vriendelijke mensen, we hadden een leuk doch eenvoudig apartementje in een heel leuk deel van de stad via airbnb.  Twee honderd meter naar beneden en je zat op de Avenu da Liberdade een luxe winkelstraat met Prada, Hugo Boss, Louis Vuitton, Calvin Klein, Armani en noem er nog maar een paar op en honderd meter naar boven via trappen bereikte je de Rua Dom Pedro V waar je ‘s-morgens fantastisch kon ontbijten en ‘s-avonds leuke restaurants vond met een machtig uitzicht over de dan verlichte stad.

HOE EEN LEGBORD HARTKLOPPINGEN VEROORZAAKT EN SATUDARAH
HET YORK VAN CHARLES DICKENS EN DE HERINNERING AAN JOSE

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.