DE LAATSTE LOODJES

In de ochtend ( de kerkklok had net 8 uren geluid ) de luiken geopend zowel letterlijk als figuurlijk, de bloembak weer op z’n plaats en een nieuwe ditmaal zonnige dag kon gaan beginnen. Leuk dit pand…. De herberg met de luiken …….. ’t zou zo een roman van A den Doolaard kunnen zijn. Na de ruim 90 km van gisteren zouden de 58 km vandaag naar Udine een peuleschilletje moeten zijn..

opgeteld nog dat wij nog steeds aan het afdalen waren. Echter af en toe een pad door het bos, flink modderig en plassig en in korte tijd zaten de fietsen, fietstassen en wat daar nog boven op lag onder de modderspetten. Koffie onderweg en rond de middag een heerlijke lunch bij een agritourismo en voort gingen wij weer. Dat afdalen viel bij Thea een beetje tegen want ja, ieder italiaans dorpje is op een heuvel gebouwd zodat er keer op keer pittige klimmetjes ondernomen moesten worden.

Daarnaast ook nog de indruk dat er wel veel omgereden werd als je trouw de bordjes volgde dus al met al , het viel iets tegen. Uiteindelijk met prachtig weer ( inmiddels weer ) Udine binnengepaddeld en op zoek naar een camping. Via een app op mijn tablet vonden wij er welgeteld 1 ! Vanuit het centrum terug gefietst en helaas het was uitsluitend een veldje voor campers. Na enig zoeken terug naar het centrum naar de touristinformation waar bleek dat er niet een enkele camping in de buurt was. Alleen een camping op 24 km afstand en ver  van de route.  De dames van deze TI echter gingen aan de slag en vonden een B&B voor weinig geld en exact op de route slechts 8 km verder. Daarheen gefietst en dit stukje nu wordt getypt aan een deftig bureau in een van airco voorzien vertrek met balkon en schitterend uitzicht. Na het eten stond er ook nog een karaf wijn en zoutjes klaar kortom een perfect adres.  Morgen de laatste etappe naar Grado en als het weer goed is……. ze hebben daar in de buurt vijf ! Campings dus als dat niet goed gaat komen ??

Rechtsboven het uithangbord werd er hevig gesnurkt.

Rechtsboven het uithangbord werd er hevig gesnurkt.

Thea schrijft een kaartje

Thea schrijft een kaartje

Onderweg de lunch bij een agritourismo

Onderweg de lunch bij een agritourismo

Onderweg schuilen voor een bui

Onderweg schuilen voor een bui

DE ALPEN ADRIA RADWEG
OVER GELUKSKINDEREN, IJS(S)MAKEN EN VEEL GELUK

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.