DE ALPEN ADRIA RADWEG

Vandaag 3/6 vertrokken om 07.30 uur uit het appartement in Villach. Koffie en broodjes bij het bakkertje en om 08.00 uur op de fiets richting Tervisio waar het hoogste punt van deze fietstocht zich bevind. Over een afstand van 5 km 400 meter klimmen met gewone fietsjes (met bepakking\tent ) is best aardig pittig.
Toch ging dat behoorlijk goed en voor 12.00 uur en na de koffie bereikten wij de Italiaanse grens ( zie foto ) . Daarna werd het alleen maar prettiger ……. op een klein pittig klimmetje na was het uitsluitend afdalen. Komend vanaf 820 meter passeer je heel leuke bergdorpjes en ik had mij ingesteld op ( na de koteletten en Schitzels ) spaghetti zodra het eerste Italiaanse restaurantje zich voordeed. Nou, ik werd op de wenken bediend ( zie foto ) , ¬†in een heel klein dorpje was een restaurantje waar de wijn op tafel kwam en als voorgerecht de spaghetti en voor het hoofdgerecht polenta ?? met saucices. Perfecte koffie na, kortom genieten. Alleen die polenta is niet echt mijn ding maar als je dan ziet hoe e.e.a. op tafel wordt gezet ………. moet je wel een gigantische zuurpruim zijn als je dat niet kan waarderen.

Verder fietsen en afdalen, twee maal een zonnig terrasje en tegen de avond waren wij in Venzone een leuk dorp met een heuse Piazza Municipio. Tent of …….. een kletterbui kwam neergestort en het moest dus een hotelleke worden. Waar ……. ? ¬†Gisteren mazzel gehad met dat appartement via booking op nauwelijks 300m afstand. Maar nu …. eerst maar eens een wifipunt vinden voor het uithalen van hetzelfde grapje. Terwijl wij beraadslaagden viel mijn blik op de overkant van de straat. Herberg/restaurant en een bordje ” Camera Libera” , naar binnen en geinformeerd . Twee aparte bedden ? ……. ja dat kon, 35 euro pp incl. ontbijt. Geen geld dus, en de fietsen konden in de tuin onder een tent . Het werd nog aangenamer want bovengekomen bleken dat twee aparte 1 persoonskamertjes te zijn met beide een keurig badkamertje. Beneden nog lekker even zitten eten na een hete douche , borreltje na het appen en omhoog naar ’t kamertje voor ’t schrijven van dit opstel.

De voorzitter heeft graag een goed te verduisteren kamer zodat ‘s-morgens de zon niet te snel doordringt, het blijft vakantie he’ en hier viel mij op dat de gordijnen ietwat dun waren zodat dat vroeg opstaan zou worden en daar moeten wij als profesionele lanterfanters niets van hebben. Dit lief kamertje heeft echter luiken en in de vensterbank en een plantenbak. Plantenbak eruit getild en luiken gesloten, hoe simpel. Vandaag c.a. 95 km gereden ( best veel voor een luie bliksem ) dus morgen maar eens wat rustiger aan doen. Wij houden U op de hoogte.

Het spaghettirestaurantje

Het spaghettirestaurantje

Zicht op een leuk straatje en die luiken

Zicht op een leuk straatje en die luiken

MET EEN LOCOMOTIEF ZONDER VERSNELLINGEN
DE LAATSTE LOODJES

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.