DE WEG NAAR VERONA

Na mijn Zuid-Duitse escapades werd het tijd te zien hoe ik via Oostenrijk in de buurt van Bolzano geraakte. Een hele leuke tocht werd het na Algau richting de Timmelsjoch of zoals ze ‘m aan de Italiaanse zijde noemen de Passo Rombo.

2509 meter hoog rijdend tussen achtergebleven sneeuw en dermate indrukwekkend dat je al kwijlend, schakelend en rondkijkend vergeet om foto’s te maken maar neem maar aan dat dit echt gaaf was. Een aaneenschakeling van haarspeldbochten klimmen stukje dalen en weer klimmen. Afdalend aan de Italiaanse zijde hetzelfde verhaal waarbij ik op een gegeven moment een viertal Noorse Harley’s inhaalde. chapter Oslo hadden ze heel stoer op hun jacks staan. Lachen natuurlijk want als je die namaakmacho’s door de bochten zag gaan …….. er naast lopen ging sneller. Boze blikken waren mijn deel toen ik er langs wilde maar ja tegenhouden lukte niet dus tandgeknars was waarschijnlijk het gevolg. ”He’ boys …. volgende keer maar een echte motor kopen”. Anyway een fantastische ervaring. Ik wilde nog een hotelletje scoren in de buurt van Bolzano. Ik heb tegenwoordig de app van Booking.com  op m’n I-phone en op slechts vijf kilometer voor Bolzano vond ik iets simpels bij Roberta een jonge vrouw die net een hotelletje begonnen was.  30 euro incl. ontbijt met een uitzicht ‘s-morgens bij dat ontbijt waar menigeen jaloers op zou zijn (zie de foto bovenaan dit epistel). Na dit ontbijt op weg naar het Lago da Garda binnendoor en wederom leuke wegen en paden.

Eindelijk het Lago !

De planning die dag was om in Riva del Garda te geraken wat niet moeilijk was want c.a. 100 km doen we tegenwoordig met een hand op de rug en twee vingers in de neus. Hoe stuur je dan eigenlijk..?  Wederom bracht booking de oplossing en rond een uur of vier zat deze boy aan de Aperol-Spritz aan het Lago del Garda te mijmeren over wat nu eigenlijk geluk is. Geluk is volgens mij een schitterend uitzicht over het water aldaar, een lekker drankje, verschillende feestende borsten welke voorbij kwamen hupsen want ja, je bent een jonge-oude snoeper of niet en een gevoel van …… Niemand neemt mij dit af?

De volgende dag langs het meer naar Verona dus wederom een schitterende tocht en ingecheckt bij een hotel vlakbij de luchthaven. Want daar zou de volgende dag m’n verloofde landen. In de middag in zeer zomers tenue op de motor (al die Italianen rijden hier in shorts met teenslippers) naar centrum Verona en daar in het zicht van de Arena di Verona een heerlijke salade en een goed glas witte wijn. Hoezo geluk.

Een heerlijke salade aan de voet van ….

OPA KRIJGT NIEUWS
EN NU SAMEN NAAR VERONA