OPA KRIJGT NIEUWS

Ja, ja,  er is weer een (klein)kindje in aantocht.
Ditmaal van mijn jongste telg, dat wist ik inmiddels al even maar tijdens de aankondiging toch weer een leuke verrassing. Pap ……. wil je niet effe die foto’s zien van ons van de Antillenvakantie?

Natuurlijk wilde ik dat wel ………. Nou, …….. kom dan ff tussen ons inzitten ??????? Nou voor een paar foto’s ?????? maar goed je toont belangstelling en net toen ik dacht van nou…….. ‘k eb nu wel genoeg zonovergoten stranden, palmbomen en kleurrijke geveltjes gezien kwam de laatste en dat was die welke bovenaan dit epistel getoond wordt.  Haha Opa’s derde klein kind. Nou er zijn saaiere manieren om zo iets te vertellen.

Het vervolg, enkele dagen later kwam als volgt……..   Zeg pap, heb jij ( vousvoyeren doen ze al lang niet meer ) al eens nagedacht over welke dag in de week jij  jouw “Opa-oppasdag” zou willen plannen ?   ’t zweet brak me uit, hartritmestoornissen, duizeligheid, verhoogde bloeddruk , dit alles was mijn deel.  Want ja, ik vind die kleine smurfen bij m’n oudste hartstikke om op te vreten en als ’t moet haal ik ze uit school of pas op. Meestal richting Mc-Donalds o.i.d. want ja ook dat hoort bij de grote boze wereld en Opa neemt de niet lichte taak wel op zich om ze daar over te onderwijzen maar een dag in de week vastleggen als smurfenoppasser gaat mij wat te veel tenkoste van de zwaar bevochten luiervrijheid (mooi woord in deze context) echter het was slechts een grapje. In december gaat ’t ventje geboren worden en Opa kan niet wachten om ‘m kennis te laten maken met Mc-Nuggets, Happy Meals, Mc-Break en Big Macs etc.

BLIKVOER EN ANDER LEED
DE WEG NAAR VERONA